Recyclagegroep investeert 12 miljoen in vestiging in Oostendse achterhaven

CEO van de haven Oostende Paul Gerard en havenvoorzitter Johan Vande Lanotte verwelkomen de zaakvoeder van AIM Recycling Europe NV met de komst van zijn bedrijf in de achterhaven. © ML
Redactie KW

De Canadese recyclagegroep AIM (American Iron & Metal) investeert 12 miljoen euro in een eerste recyclagevestiging in Europa. Die komt in de Oostendse achterhaven, op het terrein Plassendale 1.

Op het industrieterrein Plassendale 1 in de Oostendse achterhaven bouwt het recyclagebedrijf voor grondstoffen ‘AIM Recycling Europe nv’ een verwerkingsinstallatie die eind dit jaar operationeel moet zijn.

‘AIM Recycling Europe nv’ is een joint venture tussen Waste Management uit Gistel en het Canadese ‘American Iron & Metal’ dat zich voor het eerst op de Europese markt manifesteert. Het bedrijf is gespecialiseerd in het terugwinnen en recycleren van gemengde non-ferrometalen als koper, lood, aluminium, zink, brons en messing. Dankzij de nieuwe recyclage-installatie kunnen de afgewerkte non-ferroproducten binnen Europa verwerkt worden. Het teruggewonnen ijzer zal via kanalen of over zee verscheept worden naar Europese staalbedrijven.

100 van 150 hectare al benut

‘AIM Recycling Europe’ investeert voor grondwerken en de bouw van de volledig overdekte verwerkingsinstallatie 12 miljoen euro en bezet langs het insteekdok langs het kanaal Oostende-Brugge een terrein van 3 hectare met mogelijkheid tot uitbreiding. Op korte termijn zal het bedrijf zo’n 15 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. “We zijn blij met de komst van het watergebonden bedrijf dat voor de afvoer van de gerecycleerde producten zal zorgen voor een verhoging van de zee- en binnenscheepvaart”, zegt havenvoorzitter Johan Vande Lanotte. “Van de 150 hectare industrie- en nijverheidsterreinen in de Plassendale Area zijn er nog ongeveer 50 te benutten. Op een aantal daarvan rust al een optie.”

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier