Rubriek Economie

Promenade de Flandre, 60.000 m² winkels net over de grens

29/09/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 12:12

Op woensdag 18 oktober opent Promenade de Flandre net over de grens de deuren. Is dit megawinkelcentrum van 60.000 vierkante meter een bedreiging voor de Zuid-West-Vlaamse winkelcentra? "Als we Noord-Fransen naar hier willen blijven halen, is tweetaligheid een must", stelt Dirk Dupont van Unizo Zuid-West-Vlaanderen. "Wij hebben ons de laatste jaren gewapend", is te horen bij zowel K in Kortrijk, Ring Shopping Kortrijk Noord als Molecule.

Een grensoverschrijdend retailproject, zo wordt Promenade de Flandre omschreven. Het shoppingcentrum van 60.000 m² ligt op een boogscheut van Auchan Roncq, ook al 15.000 m² groot. Zeker is dat de Zuid-West-Vlaamse handelaar er een serieuze concurrent bijkrijgt. "Ze spreken over een grensoverschrijdend project, maar een grensoverschrijdende studie over de impact op mobiliteit, werkgelegenheid, koopkracht... is er niet gebeurd", stelt de Meense schepen van Economie Eddy Lust. "Ik snap dat niet. Met de Eurometropool hebben we nochtans een instantie die zulke zaken in gang zou moeten zetten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!