Project Baelskaai in Oostende krijgt verder vorm

Central Park@Sea wordt een groene oase.
Redactie KW

Burco Coast schakelt een versnelling hoger bij het project-Baelskaai. De eerste fase van de aanleg van het indrukwekkende park op de site ging enkele maanden van start en in 2018 moet de site stilaan vorm krijgen.

“De eerste fase omhelst de aanleg van de vijver. Bovendien zit ook de bouw van de appartementen in de Baelskaai 20, 21 en 25 in een stroomversnelling. Op het laatste nummer gingen de werken afgelopen zomer van start. De achterkant van deze appartementen zal in het voorjaar al gebruik kunnen maken van het park“, zegt Sofie Vanloo van Burco Coast.

Park van 12.000 vierkante meter

Het park dat Burco Coast wil aanleggen, telt 12.000 vierkante meter met een vijver. De bouw van het appartement op het nummer 25 telt 14 verdiepingen, goed voor 70 appartementen. In de Baelskaai zijn de werkzaamheden aan de kaai zelf ook druk aan de gang.

“Door de directe toegang kan elke bewoner aan de Baelskaai genieten van het unieke park”

“De bureaus van ons immoproject blijven toegankelijk”, benadrukt Sofie. “De Baelskaai wordt volledig vernieuwd, maar onze kantoren blijven beschikbaar voor iedereen. Ondertussen is er een voorlopige weg aangelegd en zijn onze bureaus bereikbaar via deze weg, inrit Victorialaan.”

Vernieuwde kade en moderne jachthaven

Burco Coast zet vooral in op de inrichting van de openbare ruimte. Het Militair Hospitaal wordt gerenoveerd, de duinengordel krijgt een opwaardering en sanering en Fort Napoleon zal een renovatie genieten met herstel van de oorspronkelijke glacis. Daarnaast zorgen de vernieuwing van de kade en de komst van een moderne jachthaven, restaurants, boetieks, cafés en kunstgalerijen voor een optimaal woon-werkleven.

Sofie Vanloo.
Sofie Vanloo.© MF

“Het startpunt van het project aan de Baelskaai was de eigenheid van de locatie. Wonen aan de Baelskaai staat gelijk aan leven op wandelafstand van het bruisende centrum, dichtbij het strand, de ongerepte duinen en de oase van rust in het binnenpark. Het inrichtingsplan als Central Park@Sea vond zijn inspiratie in de geborgenheid van een Duinpanne en de vloeiende lijnen van kunstenaar en landschapsarchitect Burle Marx. Door de directe toegang kan elke bewoner aan de Baelskaai genieten van het unieke park. De Baelskaai rond de groene parkruimte brengt het robuuste en tijdsbestendige havenkarakter naar voor”, klinkt het.

Heraanleg krijgt internationaal allure

“De heraanleg van de Oosteroever in Oostende krijgt een internationaal allure met als inspiratiebron gelijkaardige ontwikkelingen in kleinere en grotere havensteden in België en Europa zoals Amsterdam, Barcelona, Hamburg… Central Park@Sea is een groene oase die rust en ontspanning garandeert en een tegengewicht biedt voor de stoere Baelskaai”, aldus nog Sofie Vanloo.

“Central Park@Sea is een groene oase die rust en ontspanning garandeert”

De groep Burco is voornamelijk in Brussel actief. De eigenlijke bouwheer van Baelskaai is Burco Coast.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier