Populaire Lauwse slagerij wordt uitsluitend traiteurzaak

Peter Cauwelier en Heidi Knockaert sluiten de slagerij en focussen zich op hun traiteurzaak. (Foto CB)
Redactie KW

Op zaterdag 27 oktober staan Peter Cauwelier en Heidi Knockaert voor de laatste keer achter de koeltoog van hun slagerij om vleeswaren en charcuterie te bestellen. Voortaan willen ze zich volop concentreren op hun traiteurzaak.

Destijds werkten Peter (47) en Heidi (46) als collega’s in een Kortrijkse beenhouwerij. Nadat ze een koppel werden, besloten ze om in Lauwe hun eigen zaak te beginnen. “Het is nu bijna 27 jaar geleden dat we deze slagerij in de Wevelgemstraat overnamen“, vertelt Heidi. “Toen waren er nog negen slagers in Lauwe, binnenkort blijven er daar nog maar twee van over.” Zestien jaar geleden begonnen Peter en Heidi met een traiteurdienst en sindsdien verzorgen ze de catering van allerlei feesten. “Door mond-aan-mondreclame is onze zaak blijven groeien en dat resulteerde uiteindelijk in zeven dagen op zeven keihard werken“, weet Peter.

Elke ochtend om 4.30 uur opstaan om charcuterie klaar te maken voor de slagerij en na het verzorgen van een feest pas om 1 uur ‘s nachts thuis komen is echter een loodzware combinatie. Mede door Heidi’s gezondheidsproblemen hebben we beslist om de winkel te sluiten en ons op onze traiteurzaak te concentreren.”

De hamburger- en pittazaak MJ’s (de initialen van hun kinderen Maxime en Justien) naast de slagerij blijft wel nog open op vrijdag, behalve wanneer Peter en Heidi die dag een feest verzorgen.

Wat meer vrije tijd

Wie onze Facebookpagina MJ’s liket kan zien of we al dan niet open zijn. Ook blijven we de feest- en kerstmarkten aandoen met ons Lauws Potje, een stoofpotje met beenham en spek van het huis, aardappelen, ajuin en kaas. En met de feestdagen kunnen onze klanten zoals gewoonlijk hun bestellingen plaatsen voor hun feestmaaltijd en die hier komen afhalen”, aldus Heidi.

Op 27 oktober is de slagerij voor de laatste keer open, dan willen Peter en Heidi hun klanten bedanken voor hun jarenlang vertrouwen en hen trakteren op een glaasje. “In de toekomst zullen we het iets rustiger aan kunnen doen en zal er meer tijd zijn voor andere dingen“, besluit Heidi. “Onze dochter Justien woont sinds een jaar in Mechelen, we zijn er nog maar één keer geweest. Nu zullen we haar wat vaker kunnen bezoeken.” (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier