Pop-upconcept Koala Klub strijkt neer naast café ‘t Koningshof in Bissegem

V.l.n.r. Madieke D'haene, Bjarne Harinck, Thomas Vandemeulebroucke en Jeldrik D'Haene van Koala Club. © EDB
Redactie KW

Met Koala Klub (KK) gaat in het centrum van Bissegem een pop-updans- en feestconcept van start. Bissegemnaar Jeldrik D’Haene (31) van café ‘t Koningshof dat naast Koala Klub ligt, is de zaakvoerder.

Door Els Deleu

Jeldrik wou zijn feest ‘Magic’ opnieuw organiseren in ‘t Koningshof. “Ik heb een feestzaal bij mijn café maar voor zo’n groots feest komt er heel wat organisatie aan te pas voor slechts één avond. Er moest ook heel wat materiaal gehuurd worden. In het leegstaand pand naast ‘t Koningshof staat alles van materiaal en ik ging bij de brouwerij te rade om dit pand voor een avond te huren. In samenspraak met de brouwer kwam het idee om er een pop-upconcept van vier maanden van te maken.”

Koala-biertje

Madieke D’Haene (27), de zus van Jeldrik, zorgt mee voor een vlotte organisatie. “Mijn broer Diederik zorgt voor de publiciteit en het logo en de rest van de familie helpt waar die kan. Bjarne Harinck (22) uit Gullegem draagt in Koala Klub de verantwoordelijkheid voor de bar.

Voor de naam van het pop-upconcept ging Jeldrik aanvankelijk op zoek naar iets dat paste bij het verleden van het pand, maar het is de bedoeling om zowel Bissegemnaars als mensen van buiten de gemeente aan te trekken, dus zijn we dan naar een naam gaan zoeken die gewoon goed klinkt. En die vonden we bij Koala Klub, we serveren er zelfs een ‘Koalabiertje van het vat!”

DJ’s

Koala Klub wordt een dans- en feestgelegenheid. “Met dit tijdelijk concept willen we Bissegem weer bruisend maken. De mensen kunnen dan ook zien welke goede eet- en drankgelegenheden hier in Bissegem aanwezig zijn”, aldus Madieke.

“We mikken vooral op jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Het wordt dé plaats om te feesten. Wie meer op zijn gemak een glaasje wil komen drinken kan in ‘t Koningshof terecht.” Thomas Vandemeulebroucke (24) uit Heule, bekend als dj Fragil is samen met Rinus Moerman (32) uit Anzegem dj Caliente de resident dj. “Wij zullen ook zelf dj’s uitnodigen om te draaien en dat zal dan meestal van middernacht tot 2 uur zijn”, vertelt Thomas. “Er zijn bepaalde avonden Urban, en andere avonden zal er bekend Belgisch dj-volk aanwezig zijn en zal dj Clerckie uit Kortrijk meehelpen om housefeestjes te organiseren.”

Privéfeestjes

Koala Klub opent tussen 2 februari en eind mei op verschillende weekenddagen de deuren om 21 uur en sluit deze om 5 uur. De evenementen zijn te volgen op de Facebookpagina Koala Klub en op de website www.koala-klub.com. Als er geen evenementen gepland zijn kan Koala Klub ook afgehuurd worden voor privéfeestjes. Er komt ook een Instagrampagina. Op de openingsavond van zaterdag 2 februari staan beide huisdj’s op het programma en ook Jacky Fresh, die op vrijdagmorgen draait op TOPradio en Bissegemnaar dj Lootje. “Ook het laatste weekend van 25 en 26 mei wordt iets speciaals!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier