Pop-up De Groene Wandeling strijkt winterlang neer in Bellegem

Tom Persyn in de Groene Wandeling. (Foto EDB)
Redactie KW

De Groene wandeling, het café in de Kreupelstraat in Bellegem, opende vorig weekend opnieuw de deuren. Tom Persyn (35) staat er tijdens de wintermaanden achter de toog.

Tom woont in Kortrijk en werkte in De Geit in Zwevegem bij de mede-eigenaar van De Groene Wandeling. “Ik zorg hier vier maanden voor een pop-up. Er zullen verschillende evenementen plaatsvinden zoals een X-mas-party en een winterbarbecue”, vertelt Tom.

Af en toe zullen dj’s tijdens de weekends voor muziek zorgen. “Op vrijdagnamiddag en zondagmiddag zorg ik voor hapjes. We zullen hier regelmatig een feestje bouwen!”, verzekert Tom, die al een verleden in de horeca heeft en zeven jaar zelfstandig was. Hij werkte nog in De Geverfde Vogel en De Mono in de Kortrijkse uitgangsbuurt. “Het is de bedoeling om in De Groene Wandeling ook nog een reünie met de mensen van de Mono van vroeger te organiseren”, aldus Tom.

Hij speelde al een tijdje met het idee om De Groene Wandeling uit te baten. “Nu ik sinds kort weer vrijgezel ben, is dit gemakkelijker”, zegt hij. Tom volgde een opleiding toerisme en houdt van voetbal en films kijken en van reizen. “De pop-up is weer eens een nieuwe uitdaging. Het is een volkscafé waar iedereen welkom is. Voor wandelaars en fietsers is het café met parking ernaast een goede uitvalsbasis”, besluit hij. (EDB)

De Groene Wandeling is open op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur en op zondag vanaf 11 uur