Pizzi Cotto is nieuwe aanwinst voor K in Kortrijk: “Locatie en ruimte als troeven”

© JVGK
Redactie KW

Het Roemeense koppel groeide op in Italië en nam de Italiaanse keuken mee naar België. “We zijn al dertien jaar samen en mijn vriend woont al zes jaar in België”, zegt Emilia. “Ik heb milieubescherming gestudeerd en wilde eerst mijn school afmaken voordat ik drie jaar geleden ook naar België vertrok.”

Ervaring in horeca

Ze hebben altijd in de horeca gewerkt en met name in Italiaanse restaurants. Samen besloten ze de sprong te wagen om een zaak te openen. “We hebben in Italië, maar ook hier in België veel ervaring opgedaan in restaurants”, vertelt Ovidio “De Belgische mensen zijn dol op de Italiaanse keuken en wij weten er veel over, vandaar dat we Pizzi Cotto hebben geopend.” De naam verwijst ook naar hun tijd in Italië en hun passie voor koken. “Pizzi verwijst naar pizza en Cotto verwijst naar de pasta”, zegt Anton. “Maar het is ook een leuke, grappige naam die bij ons past.” Het koppel is blij met de centrale locatie. “Het is ook een ruim restaurant. We kunnen 65 mensen ontvangen.” (YK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier