Pieter Rosseel is al de derde generatie opticiens in Sint-Eloois-Winkel

Jo, Pieter en Raf Rosseel, drie generaties opticiens uit Izegem. Na zijn grootvader Raf en vader Jo, start Pieter Rosseel nu met een optiekzaak Optiek Rosseel in de Gullegemsestraat in Sint-Eloois-Winkel. © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Pieter Rosseel opent vandaag vrijdag vanaf 9 uur ‘Optiek Rosseel’ in de Gullegemsestraat 52 A. Daarmee is hij na zijn grootvader Raf en zijn vader Jo al de derde generatie Rosseel die een optiekzaak runt.

Raf Rosseel begon met zijn vrouw Gemma Deneckere in 1933 een optiekzaak op de Grote Markt in Izegem.

Graag onder de mensen

“In 1991 startte ikzelf met Optiek Exclusief op de Korenmarkt in Izegem. Niet om mijn vader concurrentie aan te doen maar gewoon omdat ik de kans kreeg om de optiekzaak van Rik Declercq over te nemen. En ook omdat ik toch moeilijk zes jaar kon wachten tot mijn vader met pensioen ging om met een eigen zaak te beginnen”, vertelt Jo Rosseel.

Jo studeerde voor opticien in Antwerpen. “Dat mijn pa opticien was, zal enerzijds wel mijn keuze beïnvloed hebben, maar anderzijds wilde ik zelf zo graag zelfstandig ondernemer worden. Ik ben graag onder de mensen en opticien is een job waarin je dag in dag uit met mensen te doen hebt. Ik ben nu 57 jaar en wil dat beroep nog blijven doen tot ik 65 jaar ben, net als mijn vader.”

Dominique Maenhout, de echtgenote van Jo, specialiseerde zich in audiologie en is al vele jaren verdeler van de hoorapparaten Lapperre. “Daarnaast zorg ik nog voor mijn drie mannen”, zegt ze al lachend en uiteraard bedoelt ze daarmee naast Jo, hun twee zonen Alexander en Pieter die nog thuis wonen. Zoon David is al getrouwd.

“Alleen Pieter treedt nu als opticien in de voetsporen van zijn vader”, vervolgt Jo. “Hij opent vrijdag ‘Optiek Rosseel’ in de Gullegemsestraat waar ooit de bekende lingeriezaak Ohlala gevestigd was.”

Niet lukraak gekozen

“Al van in het vijfde middelbaar wist ik dat ik voor opticien wou studeren”, zegt kersvers zaakvoerder Pieter (22) van ‘Optiek Rosseel’. “Het is een leuke job met heel veel variatie. De keuze om in Sint-Eloois-Winkel met een zaak te beginnen is niet zomaar lukraak gebeurd. Mijn ouders en ik lieten vooraf nagaan of Sint-Eloois-Winkel wel een geschikte locatie is om met een optiekzaak te beginnen. En in Winkel is er voldoende potentieel om een nieuwe optiekzaak te starten. Er waren hier twee opticiens maar die zijn allebei met pensioen.”

Optiek Rosseel zal van maandag tot en met vrijdag open zijn van 9 tot 12 en 14 tot 18.30 uur (behalve de donderdagvoormiddag) en de zaterdag tot 18 uur. (IB)

Info@optiekrosseel.be, 0468 00 60 49.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier