Personeel Carrefour Sint-Kruis start petitie uit protest tegen dreigend ontslag

Het personeel van Carrefour Sint-Kruis klinkt strijdvaardiger dan ooit. © MM
Redactie KW

In de Hypermarkt Carrefour Sint-Kruis geven ze de strijd niet op: aan de kassa’s is gestart met een petitie waarbij klanten het personeel kunnen steunen.

Ook online worden handtekeningen verzameld. “Op één dag tijd verzamelden we al meer dan honderd virtuele handtekeningen“, zegt Tristan Cools, die al 32 jaar in de winkel werkt. In de winkel zelf liet al een veelvoud aan klanten hun medeleven blijken. “Neen, we geven de strijd niet op. We doen er alles aan om onze hypermarkt te behouden.”

Voorlopig geen staking

Het personeel van Carrefour Sint-Kruis klinkt strijdvaardiger dan ooit. Ondanks de donkere wolken die boven de winkel hangen – door het inkrimpen naar een ‘Market’ dreigen 28 banen te verdwijnen – blijven de ruim 80 werknemers zich verzetten tegen de plannen. Tot concrete acties of stakingen kwam het vooralsnog niet. In de hypermarkt proberen ze het nu op een andere manier: via de klanten het belang van de winkel duidelijk maken. Concreet is het personeel gestart met een petitie waarin mensen hun steun en waardering op papier kunnen zetten. Mét succes, zo blijkt. In de winkel zetten al honderden klanten een handtekening onder de petitie.

Nog steeds onrust in de winkel

Jong, oud, blond haar of bruin: een brede waaier aan klanten steunt de hypermarkt. Ondanks de lachende gezichten door de geslaagde petitie, heerst in de winkel nog steeds onrust. “Dat gevoel zal blijven tot er een definitieve beslissing is gevallen“, zegt Tristan Cools.

Die wordt echter niet verwacht voor juni. De komende weken bestaat de kans dat de acties verder gaan dan een petitie. “Voorlopig sluiten we de deuren niet. Al benadruk ik daarin het woordje ‘voorlopig’. Alles hangt af van de vorderingen en onderhandelingen”, besluit Cools.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier