Parkkaffee Ryckevelde geopend in Sijsele

Laurens Vogelaers en burgemeester Joachim Coens toosten op de opening van het Parkkaffee. © (Foto PDV)
Redactie KW

Vrijdag opende in het Ryckevelde bos in Sijsele het Parkkaffee Ryckevelde. Het gaat om een pop up project van de jonge ondernemer Laurens Vogelaers (35) die zijn domein tot en met 28 juli open stelt. “Je moet het zien als een lig- en relaxweide met bar en rustige muziek”, stelt de uitbater.

De zomerbars schieten dezer dagen als paddenstoelen uit de grond. Ook de Damse deelgemeente Sijsele heeft nu een eigen pop op zomerbar. Maar wel eentje met een geheel eigen karakter want de bar van de jonge ondernemer Laurens Vogelaers is gelegen in het Ryckevelde bos. Hij woont er ook zelf, in een 16de eeuws landhuis met hoeve die hij aan het restaureren is. Laurens stelt het ruime domein rondom het landhuis, dat in de schaduw van het kasteel van Ryckevelde ligt, nu open als zomerse pop up bar.

“Dit domein hier is parkgebied, geen bosgebied dus, en daardoor is deze vorm van lichte recreatie mogelijk”, zegt Laurens. “Het is helemaal niet de bedoeling dat het er hier wild en luidruchtig aan toe gaat. Je moet het meer zien als een lig- en relaxweide met bar en rustige muziek.” We gingen zelf een kijkje nemen en het mag gezegd: het geheel is bijzonder fraai en stemming aangekleed. Een met hout beklede container, mét groendak bovendien, doet dienst als bar en er is ook een ruime ligweide voorzien. Bij de ligweide bevindt zich in een caravan nog eens een extra bar en een mooie foodtruck met voornamelijk vishapjes.

“Het is de bedoeling om iedere week wel een bijzonder evenement te organiseren, zoals het uitnodigen van gast-dj’s, en als de bar open is zullen er ook ritten van de Ronde van Frankrijk op groot scherm vertoond worden”, weet Laurens, die ook nog verwijst naar de bijenvriendelijke bloemenweide op het domein. “In de bar zijn onder meer de bieren van de Damse brouwerij Siphon Brewing te verkrijgen. We probeer zoveel mogelijk met plaatselijke producten te werken.”

Het Parkkaffee Ryckevelde is op woensdag, donderdag en zondag geopend van 12 uur tot 22 uur en op vrijdag en zaterdag van 12 uur tot middernacht.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier