Overname moet Winsol uit Izegem groei bezorgen

© Streetview
Philippe Verhaest

De bekende Izegemse onderneming Winsol heeft nieuwe eigenaars. Familieholding Sufina, de Participatiemaatschappij Vlaanderen en ceo Xavier Costenoble investeren samen in het bedrijf.

De overname werd begin deze maand afgerond. “Winsol is een vaste waarde voor topproducten in schrijnwerk, zonwering, ramen, deuren, poorten en balustrades”, stelt Xavier Costenoble. “We willen verder onze stempel drukken, met zonwering en schrijnwerk als groeipijlers. Daarnaast zijn we ook voorloper in energetische systemen en stilaan kijken we ook naar onze buurlanden.”

Mede-investeerder Sufina, een holding onder leiding van de familie Moortgat, geeft een concrete invulling aan het langetermijndenken. “Wij zijn altijd op zoek naar ondernemingen waar het woord ‘ondernemen’ centraal staat”, klinkt het bij Jochen Moortgat van Sufina. “In Winsol zien we de nodige factoren voor gezonde groei.” Ook Participatiemaatschappij Vlaanderen investeert mee in Winsol.

Winsol telt 400 werknemers en heeft meer dan 40 showrooms in België. De prodcutievestigingen bevinden zich in eigen land en Winsol heeft ook een site in Frankrijk. Het bedrijf werd liefst 142 jaar geleden door Jules Windels, die in 1876 startte met met de productie van houten rolluiken.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier