Oude gebouwen van Mol Cy worden gesloopt in Hooglede

De oude bedrijfsgebouwen van de firma Mol die al jaren leeg staan, gaan binnenkort tegen de vlakte. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

De oude bedrijfsgebouwen van de firma Mol langs de Diksmuidsesteenweg staan al een aantal jaren leeg. Er is een sloopvergunning aangevraagd en op termijn zou de locatie kunnen dienen als lokaal bedrijventerrein.

De firma Mol is gespecialiseerd in onder andere de bouw van opleggers. De huidge gebouwen zijn volledig gevestigd aan de overkant van de Diksmuidsesteenweg waardoor er geen activiteit meer is in de oude gebouwen die tussen de Ieperstraat en de Diksmuidestraat liggen. De eigenaar vroeg recent een sloopvergunning aan bij de gemeente.

“Nu staat de site ingevuld als gebied voor vervuilende industrie”, vertelt burgemeester Rita Demaré (CD&V). “We zijn daarvoor momenteel in overleg met de provincie om via een ruimtelijk uitvoeringsplan de site een andere invulling te geven. Als gemeente zijn we natuurlijk voorstander van een lokaal bedrijventerrein maar we beseffen dat dit wel nog even kan duren. Het lijkt me een ideale omgeving voor kleine zelfstandigen.”

In de omgeving van de kerk van Sleihage zijn er nog veranderingen op til. De gemeente Hooglede verkocht eind 2017 een stuk grond van 12.500 m2 achter de kerk aan de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel. Zij zullen instaan voor de bouw van 30 woningen. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier