Rubriek Economie

Optimistisch sentiment zet zich door bij Melexis

25/10/17 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:19

De omzet voor het derde kwartaal van 2017 bedroeg 127.1 miljoen euro, een stijging van 11% in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en een daling van 1% in vergelijking met het vorige kwartaal.

Optimistisch sentiment zet zich door bij Melexis

© BELGA

Rekening houdend met de huidige EUR/USD wisselkoers, verwacht Melexis voor het volledige jaar 2017 een omzetgroei rond 12%, een brutomarge rond 45% en een bedrijfsmarge rond 25%.

Business commentaar - :

"Ondanks een sterker dan geanticipeerde tegenwind van wisselkoersen in het derde kwartaal, noteerde Melexis een solide omzetgroei van 11% jaar-over-jaar. Zonder de negatieve impact van de EUR/USD wisselkoers zou de omzetgroei van Melexis 13% geweest zijn, volledig in lijn met de groei in het eerste halfjaar. We blijven profiteren van een positief klantensentiment en ordergedrag in de tweede helft van het jaar in alle geografische regio's", reageert Françoise Chombar, CEO. "De belangrijkste groeimotoren in het derde kwartaal waren magnetische sensoren, sensor interfaces en druksensoren. Ook onze productlijnen van optische sensoren presteerden bovengemiddeld."

In de eerste 9 maanden van 2017 bedraagt de omzetgroei buiten de automobielsector nu 24%. Het bewijst ons succes om innovatieve sensoren en drivers op de consumenten- en industriële markten te introduceren.

In het derde kwartaal bedroeg de verkoop aan klanten in de automobielsector 88% van de omzet. Het gedeelte standaard producten (ASSPs) bedroeg 62% van de omzet."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!