Oprichter en ex-voorzitter Geert Nemegeer stopt als bestuurslid Beveren Bruist

Geert Nemegeer stond acht jaar terug mee aan de basis van Beveren Bruist, maar neemt nu door tijdsgebrek afscheid van het bestuur. (Foto SM) © (Foto SM)
Redactie KW

Het bestuur van Beveren Bruist ziet met Geert Nemegeer, Marco Lombaert en Hannelore Vandenberghe drie waardevolle leden een stapje terugzetten. “Door een gebrek aan tijd was mijn bijdrage beperkt geworden en dan is het beter dat ik mijn plaatsje afsta. Al is het met pijn in het hart”, zegt Geert, die acht jaar geleden mee aan de wieg van Beveren Bruist stond.

“Het is met pijn in het hart dat ik afscheid neem van het bestuur, want ik stond acht jaar geleden mee aan de start van Beveren Bruist”, steekt de 47-jarige Geert Nemegeer van chocolaterie ‘t Karakske van wal. “Maar doordat mijn zaak blijft groeien – we zijn het gebouw hiernaast aan het verbouwen voor onze patisserie – had ik nog te weinig tijd om mij voldoende in te kunnen zetten voor Beveren Bruist. Bovendien heb ik ook nog een gezin met drie kinderen. Daarom had ik begin dit jaar ook al het voorzitterschap doorgegeven aan Anouk Haverbeke. Maar mijn bijdrage bij de laatste activiteiten was beperkt en dan is het beter dat ik mijn plaatsje afsta aan iemand die zich wel ten volle kan inzetten. Ik blijf wel lid van Beveren Bruist en het bestuur kan blijven op mij rekenen.”

Handelaars groeperen

Beveren Bruist zag in 2010 het levenslicht en als voorzitter liet Geert Nemegeer samen met de andere bestuursleden al die jaren Beveren bruisen en zette hij de talrijke Beverse handelaars in de schijnwerpers. “Ik was lid geworden van Unizo Roeselare, maar ik vond dat het te veel op Roeselare zelf gericht was”, blikt de Bevernaar terug. “Net in die periode werd het project Innoverende Straat, waarmee winkels uit dezelfde straat gestimuleerd werden om samen te werken, gelanceerd. Een winkelstraat hebben we hier niet, maar zo is het idee ontstaan om de handelaars van Beveren te groeperen. In ons eerste jaar hadden we zo’n 35 leden gevonden die in het project wilden mee-stappen, het jaar erop kwamen veel handelaars zelf vragen om lid te mogen worden. (lacht) Ze wilden waarschijnlijk allemaal in onze prachtige kalender staan.”

“Het was te druk met ons werk en gezinsleven”

“Het zijn enorm mooie jaren geweest en ik heb via Beveren Bruist veel mensen leren kennen. Het organiseren van de opendeurdagen en de slotevents waren mijn ding. Vooral de Casino Royale van een paar jaar geleden zal mij bijblijven. We waren erover aan het brainstormen en zo kwam James Bond en zijn Aston Martin ter sprake. De andere leden zeiden dat het tof zou zijn om die auto op het event te hebben, maar dat dat waarschijnlijk onmogelijk was. (lacht) Dat moeten ze natuurlijk geen twee keer zeggen tegen mij. Ik ben meteen op zoek gegaan en op de avond zelf was de wagen aanwezig”, besluit Geert Nemegeer.

Geert (rechts) samen met Marco en Hannelore, zij nemen ook een stap terug.
Geert (rechts) samen met Marco en Hannelore, zij nemen ook een stap terug.© (Foto SB)

overvolle agenda’s

Naast Geert nemen ook Marco Lombaert en zijn vrouw Hannelore Vandenberghe afscheid van het bestuur van Beveren Bruist. “Wij zetten een stapje terug, omdat onze agenda’s overvol stonden”, legt Marco Lombaert uit. “Ik ben ondervoorzitter bij Unizo Roeselare, jeugdtrainer bij Dosko Beveren en voorzitter van De Beverse Schuimkraag Proevers waarmee we ieder jaar het bierfestival Beveren Hopt organiseren. Mijn vrouw heeft dan weer een nieuwe job, waardoor ze ook minder tijd kon vrijmaken voor Beveren Bruist. Het was dus gewoon te veel geworden.”

“We stoppen door tijdsgebrek, maar staan nog altijd achter het concept”

“Ik heb het onlangs nog eens bekeken en sinds de verkiezingen ben ik nog maar drie avonden thuis geweest. En de laatste twee jaar is het bijna constant zo druk geweest. Er moesten dus keuzes gemaakt geworden en na acht jaar Beveren Bruist was het tijd om plaats te maken voor vers bloed. Er staat echter een goede structuur op poten waarop er probleemloos verder gewerkt kan worden. Hopelijk worden we dus niet te veel gemist. We staan trouwens nog altijd achter het concept van Beveren Bruist en blijven lid. En als het nodig is, kunnen ze nog altijd op ons rekenen bij hun evenementen”, besluit Marco Lombaert.

“Spijtig, maar alle respect voor hun keuze”

Het bestuur van Beveren Bruist ziet drie waardevolle leden een stapje opzij zetten, maar gaat niet meteen op zoek naar vervangers. “Er staat een heel goede basis en daar zullen we met de vijf resterende bestuursleden op verder werken. Bij de start van het nieuwe werkjaar in juni zullen we dan alles evalueren”, aldus voorzitter Anouk Haverbeke.

“Het is enorm spijtig dat Geert, Marco en Hannelore ermee ophouden, maar ik heb alle respect voor hun keuze”, aldus Anouk Haverbeke. “Ze kunnen alle drie steeds moeilijker tijd vrijmaken en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Marco is nog bij heel wat andere verenigingen betrokken en zijn vrouw heeft een nieuwe job. De zaak van Geert blijft ook groeien en hij is ondertussen bezig met uitbreiden. Daardoor was zijn vrije tijd beperkt geworden en daarom had hij begin dit jaar al het voorzitterschap doorgegeven aan mij. Ik ben hen alvast enorm dankbaar voor alle inspanningen die ze al die jaren geleverd hebben.”

“Voorlopig gaan we niet op zoek naar vervanging”, gaat de voorzitter verder. “We blijven met vijf leden over in het bestuur en daarmee gaan we het de komende maanden doen. Er staat immers een heel goede basis waardoor het zeker mogelijk moet zijn om de boel met vijf man in goede banen te leiden. Bovendien kunnen we voor de evenementen zelf telkens op heel wat vrijwilligers rekenen. Het nieuwe werkjaar gaat in juni van start. Dan zullen we alles evalueren en kijken of we op de huidige manier verder kunnen of dat er toch moet gezocht worden naar extra bestuursleden”, besluit Anouk, die iedereen alvast uitnodigt aan het kraampje van Beveren Bruist op de kerstmarkt in Beveren op zaterdag 15 december. “Het is de eerste keer dat we daaraan deelnemen en de opbrengst gaat integraal naar het goede doel Think-Pink.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier