Opening nieuwbouw Poco Loco in Roeselare

Burgemeester van Roeselare samen met managing director Peter Denolf, minister Hilde Crevits, schepen Nathalie Muylle en Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vrijdag werd het prestigieuze nieuwe volautomatische magazijn van Poco Loco officieel in gebruik genomen. Tal van genodigden kregen de kans om de werking van dit indrukwekkende staaltje van technisch vernuft te leren kennen.

Eind augustus 2016 startte de bouw van deze hoogbouw tegenover de productiegebouwen aan de Rumbeeksegravier. “Beide gebouwen zijn boven de weg met elkaar verbonden door een brug van 100 meter”, aldus een trotse managing director Peter Denolf.

“Enorme vermindering CO2-uitstoot”

“Via transportbanen in de productiehallen en over de brug, worden enerzijds de grondstoffen vanuit het magazijn naar de productielijnen gebracht en anderzijds de afgewerkte producten naar het magazijn”, vertelt managing director Denolf verder.

“Het gebouw van 43 meter hoog met een grondoppervlakte van 15.000 m² biedt plaats aan 42.000 paletten en vertegenwoordigt een investering van 40 miljoen euro. Door deze ingreep zijn meer dan 25.000 vrachtwagenbewegingen per jaar tussen de productie en de externe magazijnen overbodig geworden. Dat betekent een enorme vermindering van de CO2-uitstoot, met 365 ton per jaar.”

Marktleider producten Tex-Mex

Heel wat hoogwaardigheidsbekleders, waaronder burgemeester Kris Declercq, viceminister-president Hilde Crevits en CEO van Paulig Group Tina Andersson waren bij deze inhuldiging aanwezig. Poco Loco produceert tortillawraps en -chips, dinnerkits, Tex-Mex-kruiden en sauzen. Met dit gamma zijn ze wereldwijd marktleider voor het private label Tex-Mex-producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier