Openbare markt in Rekkem blijft bestaan in kleinere versie

© TGM
Redactie KW

De wekelijkse markt in Rekkem ging in april van start. Na een recente evaluatie met Unizo Rekkem besliste de stad Menen om de markt, die op donderdagvoormiddag plaatsvindt, te laten bestaan. Zij het dan wat kleinschaliger.

“Oorsponkelijk waren er een tiental kramen, maar nu blijven we over met een viskraam, pizzakraam, groenten- en fruitkraam en kledijkraam”, vertelt schepen van lokale economie Eddy Lust. Dat is perfect, omdat die producten niet verkrijgbaar zijn in Rekkem zelf. De kramen in kwestie zijn ook enorm tevreden dat ze kunnen blijven. Bovendien zal de markt minder impact hebben op het verkeer. Zo wordt de wegomleiding voor verkeer van de Pr. Coulonstraat opgeheven. Enkel op de parking kant rusthuis op de Plaats is er een parkeerverbod van 6 uur tot 14 uur. Voor de stad wordt de workload ook minder. Zo moeten er geen omleidingsborden meer geplaatst worden en wordt standgeld gefactureerd.”

De marktkramers reageerden tevreden op het nieuws. “Ik wilde zeker niet vertrekken en zou zelfs een vaste standplaats aangevraagd hebben mocht ik alleen zijn”, vertelt Patrick Baert van ‘t Zonnevisje. “Ik heb hier elke week mijn vaste klanten. Veel viswinkels vind je in de buurt ook niet. We blijven met vier over, maar dat wordt best gezellig.”

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier