Open Wervendag geopend in historisch Guldensporencollege te Kortrijk

Burgemeester Vincent Van Quickenborne opende het evenement vandaag in de kapel van het Guldensporencollege. © TV
Redactie KW

De Open Wervendag is het paradepaardje van de Confederatie Bouw die vandaag plaats vind. Niet minder dan 145 werven gooien de deuren vandaag open om de mensen warm te maken voor alles wat met bouwen te maken heeft. Het evenement is ondertussen toe aan zijn 12de editie en blijft gestaag groeien. Zolang er werven zijn, zal er een Open Wervendag zijn.

Bezoekers kunnen vrij de werven bezoeken, al moet er bij sommige vooraf ingeschreven worden omwille van praktische redenen laat de organisatie weten. In Kortrijk werd de dag plechtig geopend in het historisch gebouw Guldensporencollege Plein waarbij zowel de school als de te restaureren kapel een belangrijke rol spelen.

Een pluim voor de werkmannen

Eric Vandewiele, voorzitter van de Confederatie Bouw, nam het openingswoord op zich voor het aanwezige volk. “Met de Open Wervendag en de nieuwe slogan ‘Ook zot van de bouw?’ willen we jongeren stimuleren en bekrachtigen om de bouw te ontdekken en de mogelijkheden erin te bekijken“, besluit de voorzitter.

“Naast het fantastische project die we hier uitvoeren, willen we vooral de werkkrachten en technische vakmannen bedanken voor het prachtige werk die ze afleveren en om dit prachtige gebouw tijdig te kunnen openstellen voor het publiek”, aldus Jan De Moor. Voor de leider van het project was het duidelijk dat dit werk niet alleen gerealiseerd kan worden met denkwerk, maar dat de het vakmanschap misschien wel de belangrijkste factor van allemaal is.

Een zich op de kapel die veel aandacht trok van de bezoekers. De Burgemeester stelde tijdens zijn speech voor om in Kortrijk een 'kapellen wandeling' te organiseren omdat de stad rijk is aan kapellen.
Een zich op de kapel die veel aandacht trok van de bezoekers. De Burgemeester stelde tijdens zijn speech voor om in Kortrijk een ‘kapellen wandeling’ te organiseren omdat de stad rijk is aan kapellen.© TV

Ook Burgemeester Vincent van Quickenborne (Open Vld) kwam kort maar krachtig aan het woord om vervolgens het officiële startschot van deze dag te geven. “We zijn er met Kortrijk in geslaagd om voldoende werven te creeëren maar ook af te werken. De stadsvernieuwing doet mensen opnieuw geloven in de stad. Het zorgt ervoor dat mensen gaan innoveren. Zowel voor, tijdens als na de verkiezingen blijven de werven gewoon doorgaan tot alles afgewerkt is. Het Wervencharter dat daarbij opgesteld is zorgt ervoor dat werfverkeer geen hinder zal vormen aan schoolpoorten en belangrijke assen in de stad. Op die manier creëren we een zorgzame en veilige omgeving tijdens de werken” besluit de Burgemeester.

Open Wervendag sluit zijn deuren om 17u, maar heropent uiteraard volgend jaar opnieuw met een groot lot aan nieuwe werven. In Kortrijk kan men ook nog de nieuwe zwemkom gaan bezichtigen die zich vlak naast Hangar K en de nieuwe feestzaal Départ bevind. Men kan reeds de vormen van de kuipen waarnemen.

Wie Open Wervendag nog wil bezoeken kan hier terecht voor meer informatie: https://www.openwervendag.be/

https://www.youtube.com/watch?v=UThoAgeazUQ

(TV/Foto en video TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier