Oostkamp is hotspot van Open Bedrijven Dag

© (Foto GST)
Redactie KW

Op zondag 7 oktober is Oostkamp hotspot tijdens de Open Bedrijven Dag. Op 9 locaties stellen bedrijven van 10 tot 17 uur hun deuren open voor de bezoekers. Voor deze dag is er een uitgestippelde fietsroute langs de deelnemende bedrijven voorzien.

Het centrum van de Open Bedrijven Dag op 7 oktober ligt in de Siemenslaan waar TE Connectivity, Advionics, Oostcampus, De brandweer, de Politie en Centric Belgium hun deuren openstellen die dag. Daarnaast kunnen ook Transwest in de Handelsstraat 7 in Oostkamp, Het nieuwe Interieur in de Zuidstraat 4 te Waardamme, Sensy in de Sint-Godelievestraat 8 te Oostkamp, de Kringwinkel ‘T Rad in de Ter Luchtstraat 38 te Ruddervoorde en DK Interiors in de Sijslostraat 78 te Ruddervoorde bezocht worden.

Op de voorbereidende vergadering werd een idee gegeven wat de bezoekers konden verwachten op deze dag. Bij TE Connectivity kan je een rondleiding door de volledige productie hal verwachten, is een optreden van de TE band en een stickerparcours voor kinderen. Bij Advionics kan het productie proces van een radar installatie gevolgd worden en bij Centric kunnen de bezoekers de kassa van een grootwaren huis bedienen of de balletjes van de lotto machine laten rollen. Bij Transwest kun je de koude voelen van een diepvrieskamer, zien hoe groot de dode hoek van een vrachtwagen is en genieten van een ijsje. Seny laat je kennis maken met een resem aan Lichaamsbehandelingen. Het kringloopcentrum ‘t Rad laat zien waar en hoe de goederen die binnenkomen in hun logistiek centrum verwerkt worden. DK interieur en Het Nieuwe interieur laten de bezoekers kennis maken met de laatste nieuwe interieur trends. In het nieuwe veiligheidsgebouw krijgen de bezoekers een unieke kans om eens achter de schermen te kijken bij de politie en de brandweer. Ze hebben ook gezorgd voor een handtekening sessie met Andy van de buurtpolitie en zijn er demonstraties met politiehonden. De brandweer doet enkele demo’s brandbestrijding en hulpverlening. Er is ook de voorstelling van de jeugdbrandweer.

(GST – Foto GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier