Rubriek Economie

Oostkamp in de kijker op Open Bedrijvendag: binnenkijken in nieuw veiligheidsgebouw

08/02/18 om 18:40 - Bijgewerkt om 18:38

Naast een aantal bedrijven en KMO's zal ook het Autonoom Gemeentebedrijf de deuren van Oostcampus en het veiligheidsgebouw wijd openzetten.

Oostkamp in de kijker op Open Bedrijvendag: binnenkijken in nieuw veiligheidsgebouw

Donderdag vond het eerste infomoment plaats in de aanloop van de open bedrijvendag later op het jaar. Voor de editie 2018 ligt de hotspot op Oostkamp. 17 geïnteresseerde bedrijven waren present en toonden interesse om deel te nemen. Op heden is er al een vijftal ingeschreven. "Oostkamp beschikt over een zeer grote diversiteit aan bedrijven en juist die bedrijven willen we de kans geven om zich naar het grote publiek te profileren", aldus burgemeester Jan de Keyser. "Met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) zullen we op die dag het vernieuwde veiligheidsgebouw voor de eerste keer openstellen. Zowel de politiezone 't Houtsche als de Brandweer Zone 1 zullen meewerken. We zijn ook van plan om in Oostcampus een soort vrijetijdsmarkt te organiseren en zo de Oostkampse verenigingen de kans geven om zichzelf op een laagdrempelige manier te tonen. We zijn nog ook aan het bekijken hoe we dan alle bedrijven in Oostkamp aan elkaar kunnen koppelen, bijvoorbeeld met een speciale gemeentelijke fietskaart met daarop alle deelnemers en eventueel een daaraan gekoppelde zoektocht."

"De hotspot Oostkamp geeft ons de gelegenheid om veel meer publiciteit te voeren. Zo willen wij iedereen in Oostkamp, Ruddervoorde, Hertsberge en Waardamme op de been te krijgen om minstens één bezoek aan een Oostkamps bedrijf te bezoeken. Maar ook voor mensen van buiten Oostkamp zal de hotspot een grote meerwaarde bieden."

Niet enkel voor grote bedrijven

.Open Bedrijvendag is niet enkel bedoeld om grote bedrijven te laten deelnemen. Een kleine kmo kan immers ook een groot voordeel halen uit de Open Bedrijvendag. "Voor TE Connectivity is het de tweede keer dat we deelnemen", vertelt Kelly Van Huffel. "Op zo'n dag kunnen we het grote publiek tonen welke hoogtechnologische bedrijvigheid er achter de gevels langs de Siemenslaan plaatsvindt. Op die dag zullen we ook op zoek gaan naar medewerkers die ons bedrijf willen komen versterken."

Delen

Wie weet vinden we enkele IT'ers die ons team willen komen versterken

Judith Debecq sluit zich daar bij aan. "We willen een keer de binnenkant van ons bedrijf aan onze buren en geïnteresseerden tonen en wie weet vinden we enkele IT'ers die ons team willen komen versterken."

"We hebben al vier keer deelgenomen met Het Nieuwe interieur", zegt Sofie Verhelst. "Het is een andere, spontane manier om het grote publiek te laten kennismaken met ons bedrijf en het draagt voor een groot deel bij voor naambekendheid."

Oostkamp in de kijker

"Onze keuze viel voor dit jaar onder meer op Oostkamp, omdat hier een groot aantal potentiële kandidaat-deelnemers gevestigd is en omdat het nu al vijf jaar geleden is dat Oostkamp als hotspot naar voor werd geschoven. Met dit eerste info-moment willen wij de Oostkampse bedrijven informeren welke voordelen de Open Bedrijvendag kan bieden. Daarnaast willen wij de aanwezigen het voordeel bieden in te tekenen aan een voordelig tarief. Maar vooral willen wij ondernemers samen brengen om in Oostkamp op Open Bedrijvendag alle bezoekers een leuke namiddag te bieden. We weten uit het verleden dat de hotspotgemeente, door de aanwezigheid van veel interessante bedrijven op een relatief kleine oppervlakte veel mensen aantrekt die zoveel mogelijk willen zien op een zo kort mogelijke tijd, en liefst zonder al te veel verplaatsingen" .

(GST)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!