Ook Kortrijkse handelaars bundelen hun krachten in Beedrop

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vanaf maandag 16 april bieden 20 handelaars uit de regio Kortrijk producten online aan via Beedrop.be en leveren ze ook aan huis. Beedrop groeit zo in West-Vlaanderen.

Het is een fenomeen van de laatste jaren: boodschappen online bestellen en afhalen in de winkel, of een abonnement nemen op de levering van volledige maaltijdpakketten. Handelaars uit de regio Kortrijk sloegen de handen in elkaar en gaan nu een stap verder. Ze bieden zich namelijk samen aan op één online marktplaats: Beedrop.be.

“Alle kosten worden gedeeld. Hierdoor kunnen hun klanten genieten van de ruime keuze en van de eenvoud en tijdsbesparing van het online bestellen. Maar bovenal worden hun boodschappen nog eens bij de klant thuis geleverd. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en betaalt ook niets voor de levering”, duidt Efraim Depaepe van Beedrop. “De leveranciers hebben elk hun eigen logo naast elkaar. Door hun aanbod te combineren met dat van andere lokale aanbieders, vindt de klant zijn weg (terug) naar hun zaak. Ze besparen ook op extra uitgaven zoals publiciteit, personeel, materiaal.”

“De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel” – Efraim Depaepe

Klantvriendelijk

De handelaars in Kortrijk zijn onder meer Slagerij Chris & Micheline, Drinkmarket Ghekiere, Chocolaterie D’Origine, Brood & Banket Nick, Bakkerij Hoornaert, Vandenbulcke Confiserie, Liselotte’s kaaspalet, Vandeweghe Patisserie, Groenten en fruit Isabelle, Slagerij Mylle, Santy Brood en Kaas, Voeding Hilde, Kwaliteitsslagerij Tack, Bellegems Brood, Pan ‘s Kruidbar, Vishandel Lanckman, Slagerij Breughel en Bakkerij Dominique.

Het is ook een goede zaak met klantvriendelijkheidvoor minder mobiele mensen, mensen zonder auto, mensen met late werkuren of die met ziekte thuis zitten“, zegt Isabelle van de gelijknamige fruit- en groentenhandel. De leveringen gebeuren wekelijks. Dat maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de klant te leveren. Het beperkt de afstanden die moeten worden afgelegd, waardoor ook het milieu een graantje meepikt: collectief boodschappen doen bespaart een pak gereden kilometers en dus CO². We zetten nu in de regio 13 chauffeurs in“, aldus Efraim. Met dit initiatief breidt Beedrop hun actie verder uit in West-Vlaanderen. (Peter Van Herzeele/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier