Ontwerp van sociaal plan goedgekeurd bij Reznor in Menen

In februari had de directie van Nortek Global HVAC Belgium de ondernemingsraad op de hoogte gebracht van haar intentie om de productie in Menen stop te zetten. De firma is in de regio beter bekend onder de vroegere naam Reznor. © a-NV
Redactie KW

Een voorstel van sociaal plan werd ter stemming voorgelegd aan het personeel van Reznor in Menen. Een meerderheid van het personeel keurde het goed.

In februari had de directie van Nortek Global HVAC Belgium de ondernemingsraad op de hoogte gebracht van haar intentie om de productie in Menen stop te zetten. De firma is in de regio beter bekend onder de vroegere naam Reznor. “De verslagenheid bij het personeel is groot”, klonk het twee maanden terug bij de vakbonden.

Het sociaal plan, dat maandag werd goedgekeurd, bevat verschillende zaken. Werknemers die overgaan naar het distributiecentrum, behouden of krijgen het bediendenstatuut en ontvangen een transferpremie. De anciënniteit wordt maximaal berekend. Vroegtijdig vertrek is dan weer bespreekbaar op individuele basis, maar wel gekoppeld aan voorwaarden. Er is de keuze tussen ontslag met verbrekingsvergoeding of SWT op basis van vrijwilligheid. Verder worden alle wettelijke vergoedingen uitbetaald: sluitingspremie, verbrekingsvergoeding…

Er wordt een afscheidspremie uitbetaald op basis van anciënniteit voor diegenen die kiezen voor het ontslag met verbrekingsvergoeding en de outplacementkost wordt niet afgehouden van de verbrekingsvergoeding. De ontslagen zullen gefaseerd gebeurden. Elke individuele werknemer zal zijn of haar datum van ontslag meegedeeld krijgen na het afsluiten van het sociaal plan. De duurtijd van de cao loopt tot 31 december 2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier