Rubriek Economie

Omstreden IeperEat failliet en over te nemen

07/02/19 om 08:42 - Bijgewerkt om 08:41

De horecazaak aan het Vandepeereboomplein met de omstreden naam IeperEat is failliet en over te nemen. Dat blijkt uit de berichtgeving aan het venster van de voormalige brasserie.

Omstreden IeperEat failliet en over te nemen

© TP

De zaak opende in 2017 en was een doorn in het oog van het nabijgelegen In Flanders Fields Museum en stadsbestuur vanwege de naam: IeperEat klonk verdacht veel als yperiet, de naam voor het mosterdgas dat voor het eerst duizenden slachtoffers maakte bij Ieper tijdens WOI. Naar aanleiding van de controverse haalden de toenmalige uitbaters het bommetje uit het logo.

"Britten kunnen er moeilijk aanstoot aan nemen, omdat mosterdgas anders geschreven en uitgesproken wordt in het Engels. En het piratenbommetje naast de tomaat in het logo verwijst naar een smaakbom. Wij vonden het een originele naam. Het was zeker niet de bedoeling te kwetsen", klonk het toen. Vóór dit overnamebericht was de zaak was al een tijdje gesloten. De uitbaters wensten niet te reageren op het faillissement.

(TP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!