Nutriphyt opent de deuren in Beernems Industriepark-Oost

Bart Vergauwe, Herlinde en Gabriël Devriendt zijn niet weinig trots op deze nieuwe realisatie. © Regi
Redactie KW

Donderdag opende Nutriphyt als één van de eerste bedrijven in het nieuw industriepark zone D ‘Industriepark-Oost’ een gloednieuw kantoorgebouw.

Nutriphyt werd in oktober 2002 opgericht door Gabriël Devriendt en Bart Vergauwe. Het bedrijf was vroeger gevestigd in de Legeweg in Oostkamp. “Door de groei van het bedrijf waren we op zoek naar een geschikt bedrijfsterrein om een eigen kantoorruimte en magazijn te hebben”, vertelt operational manager Herlinde Devriendt. “Nutriphyt kon een eigen bedrijf bouwen in Beernem dankzij het politieke beleid van Beernem, dat voorrang geeft aan bedrijven uit de eigen regio.”

Gabriël Devriendt, de bedrijfsleider die zelf in Beernem woont, voelt zich opgelucht om de West-Vlaamse verankering van zijn bedrijf verder economisch te kunnen uitbouwen. “Nutriphyt is een sterk groeiend bedrijf van voedingssupplementen met volledige eigen formules die vooral gebaseerd zijn op ondersteuning van systeemherstel met natuurlijke producten”, aldus Gabriël Devriendt, die meegeeft dat ook de productie van het gamma volledig in Vlaanderen gebeurt. “Het Nutirphyt-gamma krijgt veel erkenning bij huisartsen en specialisten uit diverse regionale en universitaire ziekenhuizen en wordt verkocht in de apotheek.”

Dochter Herlinde kwam ruim twee jaar geleden in het bedrijf en nam de realisatie van de nieuwbouw voor haar rekening. Dat in samenspraak met bestuurders Gabriël Devriendt en Bart Vergauwe.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier