Rubriek Economie

Nog geen vijfde van gevangenispersoneel aanwezig voor middagshift in Ieper en Brugge

20/06/18 om 17:38 - Bijgewerkt om 17:37

In de Vlaamse gevangenissen was woensdagmiddag slechts 21 procent van het personeel aanwezig. In Wallonië daagde 58 procent van het gevangenispersoneel op. Dat blijkt uit cijfers van het Gevangeniswezen over de namiddagshift.

Nog geen vijfde van gevangenispersoneel aanwezig voor middagshift in Ieper en Brugge

Heel wat Vlaamse gevangenissen moesten het woensdagmiddag met minder dan de helft van het personeel stellen: Antwerpen (24 procent), Beveren (26 procent), Brugge (11 procent), Dendermonde (9 procent), Gent (9 procent), Hasselt (18 procent), Hoogstraten (49 procent), Ieper (19 procent), Leuven Centraal (14 procent), Mechelen (23 procent), Merksplas (29 procent), Oudenaarde (31 procent), Sint-Gillis (19 procent), Tongeren (43 procent) en Turnhout (37 procent).

In de Vlaamse gevangenissen waren woensdagnamiddag 70 politieagenten en 24 agenten van de civiele bescherming aanwezig.

In de Waalse strafinstellingen zag de toestand er 's middags iets rooskleuriger uit: daar kwam 58 procent van het personeel opdagen. Toch waren er ook daar gevangenissen met minder dan de helft van het personeel. Vijfentwintig agenten zorgden er voor vervanging.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!