Rubriek Economie

Nieuwe windmolens op zee krijgen wieken van meer dan 80 meter

08/03/18 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:39

De nieuwe windturbines die vanaf 2020 zullen verschijnen voor de Belgische kust zullen wieken krijgen van meer dan tachtig meter. Dat hebben de uitbaters van de parken donderdag gemeld.

Nieuwe windmolens op zee krijgen wieken van meer dan 80 meter

© Getty Images/iStockphoto

Mermaid en Seastar, twee van de laatste offshore-windparken die zullen worden gebouwd in de huidige zone die is toegewezen voor windmolenparken voor onze kust, hebben Siemens Gamesa Renewable Energy gekozen als preferente leverancier voor de turbines.

De 58 nieuwe turbines zullen meteen de krachtigste worden die voor onze kust verschijnen. De diameter van de rotor zal 167 meter bedragen, of wieken dus van meer dan tachtig meter. "De spanwijdte is goed voor twee maal de breedte van een Airbus A380", illustreert Mathias Verkest, CEO van Mermaid THV.

De twee nieuwe parken zullen vanaf eind 2020 groene stroom produceren, genoeg om jaarlijks 485.000 gezinnen van elektriciteit te voorzien.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!