Nieuwe marktjes in Kooigem, Marke en Rollegem zijn blijvers

Van links naar rechts: schepen van Economie Arne Vandendriessche, Clément Castelli, Dirk Devoldere, Filip Decock (dienst Economie), Carine Vercaempst, Philip Wils en Luc Samyn op de markt in Kooigem. © EDB
Redactie KW

Tijdens de markt van vorige week in Kooigem werden de aanwezigen getrakteerd op een nieuwjaarsreceptie met een drankje en een zakje frietjes. De nieuwe marktjes die opstartten in Kooigem, Marke en Rollegem zijn succesvol en zullen dan ook blijven bestaan.

De nieuwe marktjes die opstartten in Kooigem, Marke en Rollegem zijn al hun proefperiode van tien weken voorbij. Tijdens deze periode konden de marktkramers er gratis terecht. Na afloop kozen sommige marktkramers voor een abonnement en opteerden andere voor losse beurten.

In Kooigem is het een verademing voor de bewoners“, stelt Dirk Devoldere. “Sinds de pensionering van de slager blijft in het centrum geen enkele winkel meer over.” De markt in Kooigem voorziet onder meer in vlees, vis, zuivel, groenten en fruit, brood, gebak en snoep.

Geen kijkers maar kopers

Ook in Rollegem is het basisaanbod voeding, aangevuld met bloemen. “Het kippenkraam dat vroeger al op woensdagvoormiddag aan de kerk stond, blijft er ook staan. Soms wordt de markt aangevuld met onder meer textiel. Het is leuk om een marktje rond de kerk te hebben“, vertelt Dominique Vandecasteele. De marktkramers zijn tevreden. Er moet geen massa volk zijn die enkel komt om rond te kijken. De mensen die naar de markt in Rollegem afzakken, komen om te kopen.”

In Marke vond zondag de 20ste editie van de markt plaats. “Zolang de kopers en verkopers elkaar blijven vinden, zal de markt blijven bestaan“, weet Nicolas Beugnies. “”Het is leuk dat mensen elkaar ontmoeten op een markt. Heel wat aanwezigen gaan ook eens binnen bij de plaatselijke horeca.” Het pop-upkraampje dat in Marke voorzien was, was ook al enkele keren bezet. “Dat zal meer worden na de winter. In de lente zullen we pas echt het resultaat van de markt zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier