Nieuwe kababzaak Darband opent deuren aan de Graanmarkt

Mohammad Zakeri van Darband. © JVGK
Redactie KW

De Iranees Mohammad Zakeri is de nieuwe uitbater van de voormalige pizzeria aan de Graanmarkt 17. Darband wordt een pizzeria- en kababzaak.

“Elders is het kebab, in ons land kabab. Darband is een mooie plaats in de bergen in het noorden van Teheran: watervallen, mooi weer, veel mensen die picknicken of rust zoeken. Ik moest aan die plek denken toen ik de naam koos”, vertelt Mohammad (45). Hij woont al 18 jaar in Kortrijk en het is zijn eerste zaak in België. “Ik had wel een zaak in Iran.” Hij is getrouwd met Elham en papa van Mani (12).

De zaak zal zich toespitsen op thee, koffie, pizza, kabab en kip. “Op de Iranese wijze met safraan en een bijzondere kruidenmix, een Iraanse specialiteit.” Opvallend in de zaak zijn de tafels met een glazen tafelblad. Daaronder liggen allerlei leuke dingen. “Het zijn allemaal herinneringen en souvenirs uit mijn moederland: schelpjes, kralen, beeldjes, gedroogde bloemen, munten…” Voorlopig opent Mohammad zijn zaak om 18 uur. “Alle begin is moeilijk. De mensen moeten vooral durven binnenkomen. Als het goed gaat, open ik ook ‘s middags de deuren.”

De zaak is gesloten op dinsdag. Voorlopig combineert Mohammad de zaak met zijn eigen klusjesdienst. (PVH)