Nieuwe groepsaankopen voor energie mogelijk in Brugge

Redactie KW

“Als je weet dat de gemiddelde besparing voor een gezin bij een eerste overstap op jaarbasis 323 euro bedraagt, dan zie je meteen de voordelen van een groepsaankoop groene stroom en gas in”, zegt Dirk De fauw (CD&V), voorzitter het OCMW Brugge én provincieraadslid.

In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen zet de stad Brugge een nieuwe en zevende groepsaankoop voor groene stroom en gas in de steigers. “Deelnemen is bijzonder eenvoudig”, zegt schepen van Energie Pablo Annys (sp.a). “Van maandag 27 november tot en met woensdag 7 februari 2018 kan iedereen zich inschrijven via de website www.samengaanwegroener.be. Deze inschrijving is gratis en volledig vrijblijvend. Je kan opteren voor elektriciteit en/of gas. Je hebt wel je jaarrekening nodig om je verbruik in te geven. Als je deze niet meer terugvindt, kun je kiezen voor gemiddelden.”

Wie over geen internetaansluiting beschikt, kan in het Energieloket in het Huis van de Bruggeling terecht. Ook de vereniging De Schakelaar (www.deschakelaar.be) van het OCMW Brugge staat klaar om je te informeren.

Veiling

Op donderdag 8 februari 2018 gaat de veiling online. Voor dinsdag 20 maart ontvangt elke deelnemer via e-mail of brief een voorstel op maat met een duidelijk zicht op zijn of haar besparing. “Iedereen krijgt tot maandag 30 april de tijd om het voorstel al dan niet te aanvaarden en een jaarcontract af te sluiten. Door in deze groepsaankoop mee te stappen, zijn vorig jaar 46.000 of zo’n tien procent van de West-Vlaamse gezinnen overgestapt naar een goedkopere leverancier van groene stroom en gas“, geeft Annys mee.

Omdat je na twaalf maanden terugvalt op het standaardtarief van de nieuwe energieleverancier onderstreept schepen van Leefmilieu Mieke Hoste (sp.a) het belang om jaarlijks je eigen contract te evalueren en een overstap in overweging te nemen. “Het loont zeker de moeite, want op die manier kun je tot 250 euro per jaar besparen. In tijden waarin de energiefactuur steeds hoger wordt, is dit toch mooi meegenomen”, besluit Annys, die dit ook op de op stapel staande energieavonden van de stad Brugge (https://www.brugge.be/energieavonden) zal propageren.

In maart 2018 komen er nieuwe groepsaankopen voor bedrijven aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier