Nieuwe brei- en naaiwinkel Retouches Cova opent in Harelbeke

We herkennen de zaakvoerders Yves Cottenie en Christine Vandenberghe in hun nieuwe winkel met atelier in Harelbeke. © LLV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Christine Vandenberghe (55) en Yves Cottenie (37) zijn de zaakvoerders van het nieuwe ‘Retouches Cova’ aan de Overleiestraat 18. De zaakvoerders hebben al jaren ervaring in het retoucheerwerk.

Christine genoot een opleiding handel en voeding. “We kregen enorm veel vraag om retouches te doen”, zegt Christine. Yves volgde snit & naad in Kortrijk en Wevelgem en een specialisatiejaar in Spes Nostra. “Het meest interessante in deze job is de afwisseling. Het gaat ook sneller dan iets creëren en je krijgt meer voldoening van je werk”, verduidelijkt Yves. “Veel mensen kennen het retoucheren niet meer. Vroeger deden de oma’s dat, maar deze traditie is stilaan aan het verdwijnen. Je kan het bijna een knelpuntberoep noemen.” Retouches Cova doet herstellingen van kledij, verzorgt nieuwkuis en verkoopt naai- en breibenodigdheden en breiwol: hoofdzakelijk Schachenmayr en exclusief het Nederlandse merk Scheepjeswol. De zaakvoerders maken ook kussens en gordijnen op maat. De zaak is open van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur van maandag tot donderdag. Op zaterdag is de winkel open van 9 tot 12 uur. De winkel is dicht op vrijdag en zondag. (Peter Van Herzeele)

www.retouches-cova.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier