Rubriek Economie

Nieuw topweekend in het verschiet voor de kust

18/05/18 om 13:25 - Bijgewerkt om 13:23

De kust verwacht in het pinksterweekend 350.000 dagtoeristen. Ook bij de hotels lopen de boekingen vlot binnen. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer vrijdag na een rondvraag.

Nieuw topweekend in het verschiet voor de kust

De kust verwacht in het pinksterweekend 350.000 dagtoeristen. © BELGA

De verlengde weekends volgen elkaar in sneltrein op en dat is goed voor het toerisme aan de kust dat altijd kan rekenen op veel dagtoeristen en kortverblijvers tijdens die weekends. "De kust verwacht 350.000 dagtoeristen. Na het verlengde weekend van Hemelvaart is dit een nieuw groot weekend in het voorjaar. Hotels noteren momenteel een gemiddelde bezetting van 85 procent of meer", aldus Franky De Block, gedeputeerde van Toerisme en voorzitter Westtoer.

Westtoer verwacht dat zondag een topdag wordt, zowel qua dagtoeristen als hotelbezetting. Bij goed weer verwachten de hotels nog lastminutereservaties. Er zijn opnieuw heel wat evenementen aan de kust, zoals Beaufort. "We raden ook nu aan om de trein en de kusttram te gebruiken om te reizen naar en langs de kust. De NMBS hanteert aantrekkelijke weekendtarieven. Het openbaar vervoer is zeker tijdens een verlengd topweekend een sterk alternatief", aldus De Block.

Voor de kust zijn de verlengde weekends van groot belang. Twee derde van de omzet wordt geboekt buiten juli en augustus. De kust investeert de jongste jaren sterk om een vierseizoenenbestemming te worden. Er is ook geïnvesteerd in een kustweerbericht en via www.kustweerbericht.be kunnen twijfelende dagtoeristen uit het binnenland op een webcam het weer aan zee bekijken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!