Nicolas opent zomerbar in een authentieke Bissegemse hoeve

Nicolas Debaveye aan het terras van De Kerpel. © EDB
Redactie KW

Nicolas Debaveye (32) uit Bissegem startte met Hoeve De Kerpel, een gezellige zomerbar. “Een echte pop-up wil ik het niet noemen, alles is ingericht zoals ik het ook definitief wil”, zegt hij.

Nicolas groeide op op de hoeve. “Vroeger was het een plantenkwekerij. Het stond ook vol serres. Mijn grootouders die ‘Soep Regal’ uitbaatten langs de Meensesteenweg woonden in de straat en toen ze hoorden dat dit te koop stond, twijfelden ze geen seconde. Mijn grootvader was oorspronkelijk een vlasboer en was paardenliefhebber. Ik deel de liefde voor de natuur met hem en was er maar graag bij om op de tractor te zitten, bomen te snoeien en onkruid te wieden.”

Later nog een B&B

Naast de zomerbar heeft Nicolas nog meer plannen met de hoeve. Hij wil er later nog een B&B in inrichten, maar heeft nog veel verbouwingswerken voor de boeg. Voor de zomerbar gebeurden er al werken in de hoeve. “Er kwamen een nieuwe vloer en nieuwe ramen in, maar de ruimtes zijn zoals ze waren. Alles is authentiek.”

“Mijn vader woont hier nog en tijdens de zomer was het hier altijd fijn met mijn vrienden. Daardoor kwam ik op het idee om dat eens ‘voor echt’ te doen. Ik werkte in Het Zilveren Spoor waar ik verantwoordelijke was voor de horeca, maar dit werd privéterrein en is gestopt. Ik baat tot 15 september de zomerbar uit en ga dan freelance werken in de horeca. Volgende zomer open ik opnieuw.”

In Hoeve De Kerpel is er een dag- en een avondterras, waar je op je gemak een glaasje kan drinken en tapas kan eten. ‘s Namiddags is er tearoom met huisbereide pannenkoeken en ijs van Frederic’s.

Hoeve De Kerpel, Moravie 11 in Bissegem, info@hoevedekerpel.be, 0474 25 51 49. De Hoeve is bereikbaar van langs de Leie en open van 11.30 tot 23 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 1 uur. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier