Netwerken doen ze in Roeselare tegenwoordig in de speeltuin

De Breinpiraten, een initiatief van Lore Dehouck en Koenraad Callaerts, willen laagdrempelige, eenvoudige tools en kennis ter beschikking stellen zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. (foto Wim) © (foto Wim)
Redactie KW

Lore Dehouck en Koenraad Callaerts starten met een nieuwe manier van netwerken. Onder de naam ‘Breinpiraten’ organiseren ze op dinsdag 7 mei ‘Anders Netwerken’ op een ongewone locatie : binnenspeeltuin Miniworld in Roeselare. “Wij willen ondernemers op een speelse manier laten kennismaken met andere ondernemers.”

Lore Dehouck en Koenraad Callaerts kennen elkaar al een hele tijd omdat Lore les gaf aan de kinderen van Koenraad. Beiden werkten ze toen nog voor een baas. Lore als leerkracht woord en drama en Koenraad in de commerciële sector. Ondertussen hebben ze elk hun eigen bedrijf. Koenraad is een persoonlijke efficiëntiecoach die mensen ondersteunt om gewenste, persoonlijke of zakelijke, doelen te bereiken. Lore is nu communicatiecoach gericht op ondernemers. Ze laat mensen praten voor en met elkaar. “Doordat we als ondernemer steeds vaker op netwerkevenementen kwamen, merkten we dat die vooral een stijf gedoe zijn met visitekaartjes uitwisselen. Iedereen wil het bedrijf leren kennen, zonder eerst door te dringen tot de persoon die voor hen staat. We dachten dat zulke events toch ook op een andere manier konden gegeven worden. We zochten het hele internet af naar initiatieven, maar vonden tot onze grote verbazing niets. Dus, begonnen we zelf te brainstormen”, steekt Lore van wal.

Geen concurrentie

De Breinpiraten willen laagdrempelige, eenvoudige hulpmiddelen en kennis ter beschikking stellen, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. “We delen onze kennis en klantenportefeuille. Er is geen concurrentie onderling. Als we een coaching moeten geven en we kunnen niet, dan weten we dat we die met een gerust hart kunnen doorschuiven naar onze collega’s. Krijgen we een vraag waar we niet meteen een antwoord op kunnen bieden, dan kunnen we terecht bij een andere Breinpiraat. Onze leden zijn in diverse sectoren actief en beschikken over zoveel kennis, dat we op iedere vraag een antwoord kunnen bieden”, maakt Koenraad zich sterk.

Mensen die lachen geven een open en ontspannen indruk. En dat opent deuren

Het duo is ervan overtuigd dat door op een open manier te communiceren, ondernemers de beste dingen kunnen bereiken. “We willen met onze netwerkevents het beste in onszelf en in anderen aan bod laten komen, maar met respect voor elkaar.”

Netwerken in Miniworld

Breinpiraten wil nu ondernemers uit Roeselare samenbrengen voor een netwerkevenement. “Wanneer we ondernemers vertellen over ons initiatief, merken we hun enthousiasme, maar ze worden nog altijd afgeremd. Voor dat laatste duwtje in de rug organiseren we nu op 7 mei een netwerkevenement op een wel heel bijzondere locatie, namelijk binnenspeeltuin Miniworld. We willen dat ondernemers elkaar op een speelse manier leren kennen. We willen dat ondernemers uit de anonimiteit stappen en zonder reden durven lachen. Mensen die lachen, geven een open en ontspannen indruk. Dat opent deuren, zowel bij zichzelf als bij anderen.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier