Na elf jaar heeft Halenplein opnieuw een bakkerij

Kiana Goethals en Frederik Accou serveren 's zomers buiten ook ijsjes, softijs en cornets. © JVGK
Redactie KW

Met Bakkerij Fred heeft het Halenplein, het centrale buurtplein op wijk De Blauwe Poort, er een nieuwe zaak bij. Uitbaters zijn Frederik Accou en Kiana Goethals. “Ik wil goede kwalitatieve winkelwaar bieden”, aldus Frederik (43), die schilder en onderhoudsman is. Kiana werkt deels en volgt deels de richting winkelbediende.

Volgens Frederik was er nood aan een bakkerij op het pleintje. “Ik hoorde van veel mensen dat er na elf jaar wel een bakkerij mocht komen. Het is een bakkerijtje met een ouderwetse look zonder moderne toestanden en met een breed assortiment, van chocoladebrood en meergranenbrood tot abdijbrood. Als iets niet voorradig is, kan het voor de dag erna besteld worden. Er zijn ook pistolets, sandwiches, koeken, gebakjes en een assortiment frisdranken.”

Er is een speelhoekje voor de kinderen en een grote kast vol antieke koekendozen. “Daar komt later een assortiment confituur, chocopasta, thee en gemalen koffie. In de zomer hebben we ruimte voor een terras en serveren we dan ijsjes, softijs en cornets”, aldus Kiana.

De bakkerij is open van 7.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 18 uur. De zaak is gesloten op donderdag. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier