Rubriek Economie

Na de bitcoin, binnenkort nieuw betaalmiddel in hippe Kortrijkse winkels

22/12/17 om 15:00 - Bijgewerkt op 21/12/17 om 09:55

Lien Vanden Broecke is zaakvoerder van Happy Design en een bekende vormgeefster/ontwerpster. De Kortrijkse is bijvoorbeeld de bedenker van Zibi, het beertje dat het uithangbord is van de dienst pediatrie van AZ Groeninge. Nu wil Lien Kortrijk veroveren met haar eigen munt: de Happy Goldrims. "De bedoeling is dat je met dat geld zal kunnen betalen in enkele hippe zaken", vertelt ze.

Met Happy Design is Lien Vanden Broecke (42) een gevestigde waarde in de regio als het om ontwerp en creatie gaat. Zo mag ze onder meer hogeschool Vives en stad Kortrijk tot haar klanten rekenen. Voor de stad ontwierp ze bijvoorbeeld trouwboekjes. "Als ontwerper heb ik zelf ook veel ideeën en daarvoor heb ik een uitlaatklep gezocht. Ik moet mijn creatief ei kwijt kunnen", vertelt Lien. "Daarom ben ik met een Limited Edition Shop begonnen. De bedoeling is dat een idee van mezelf helemaal uitwerk en het resultaat verkoop ik dan. Er wordt maar een b...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!