Moortgat krijgt ongelijk in zaak tegen brouwerij Van Honsebrouck uit Izegem

De vergelijking tussen Duvel en Filou is vaak niet veraf. © Brouwerij Van Honsebrouck
Redactie KW

Brouwerij Moortgat heeft voor het hof van beroep in Brussel ongelijk gekregen in een zaak tegen de Izegemse brouwerij Van Honsebrouck. De Antwerpse brouwerij is van mening dat het Filou-bier van de West-Vlaamse concurrent te fel op haar Duvel gelijkt en trok daarvoor naar de rechtbank.

Een blond speciaalbier van 8,5 graden en een wit etiket met rode letters. Geen wonder dat de vergelijking tussen Duvel en Filou vaak niet veraf is, zeker omdat ze beide ook nog eens eenzelfde flesvorm hebben.

Brouwerij Moortgat trok al eens naar de rechtbank omdat ze van mening is dat Filou te hard gelijkt op Duvel, maar in eerste aanleg kreeg ze ongelijk. De brouwerij uit Breendonk ging in beroep tegen de uitspraak maar kreeg ook in hoger beroep ongelijk van de rechtbank.

“Het is duidelijk dat de argumenten die Moortgat aanleverde niet weerhouden werden”, aldus brouwerij Van Honsebrouck, die ook bekend is van Brigand, Kasteelbier en Slurfke, in een eerste reactie. “We zijn uiteraard tevreden en het geeft aan dat we een innovatief en uniek product hebben en vooral onze eigen weg varen.”

De brouwerij wil het vonnis bespreken met de raadsman alvorens nog meer uitleg te geven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier