Moeder en zoon runnen samen café De Broeltorens

Catharina Samyn en haar zoon Kenjiro Gevers samen achter de tapkast van café De Broeltorens. (Foto Johan "JVGK" Persfotograaf voor KW en KRN) © (Foto Johan "JVGK" Persfotograaf voor KW en KRN)
Redactie KW

Catharina Samyn (50) en haar zoon Kenjiro Gevers (20) zijn de nieuwe uitbaters van café De Broeltorens aan de Graanmarkt. “Café houden zit in onze genen,” zegt Catharina, die tonnen ervaring heeft in de horeca.

“Mijn overgrootmoeder, mijn oma, mijn moeder en opa langs de andere kant hielden allemaal een café open. Ik ben overal gaan helpen. Ik heb altijd graag gewerkt.” Haar zoon Kenjiro geniet een driejarige opleiding horeca aan Athena. “Het was altijd mijn droom om samen met mama een café te runnen”, zegt hij. Aan het café verandert er niets. “Het is mooi ingericht. Alles blijft zoals het is. Mocht het veranderen zou het voor veel vaste klanten onwennig zijn, het zou ‘hun’ café niet meer zijn“, legt Catharina uit.

Voor beiden is een café uitbaten ook een sociaal gegeven. “Horen, zien en zwijgen is de boodschap, maar veel mensen doen graag een praatje en daar moet je in mee kunnen gaan. Soms is sociaal contact voor hen belangrijk”, aldus Catharina. De Broeltorens blijft het assortiment Inbevbier behouden en sterke dranken aanbieden. Het café is open op maandag vanaf 9.30 uur en de andere dagen vanaf 10 uur. De zaak is de woensdag gesloten. “Kenjiro zal in de namiddag bijspringen en ‘s avonds zullen we samen afsluiten.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier