Kortrijk Zaait, een initiatief van Stad Kortrijk, zet leegstaande panden in de binnenstad om in kansen voor ondernemers. Meer dan 60 procent van alle winkelpanden die Kortrijk Zaait ooit aanbood, vond ondertussen een vaste nieuwe invulling. Door samen te werken met de eigenaars van de panden kan de stad die laagdrempelig aanbieden aan jonge, startende ondernemers. Kortrijk Zaait werkte in samenwerking met het Pandenfonds NV een pop-upformule uit voor het winkelpand gelegen in de Sionstraat 8. Ondernemers kunnen er voor een periode van minimum één tot maximaal drie maand hun nieuwe concept uitproberen, aan vastgelegde all-inprijzen.

© JVGK

Ik wilde zelf een beurs organiseren - Laura Derouf, juwelenontwerpster

Juweelontwerpster Laura Derouf, bekend van haar zaak LAURA in de Wijngaardstraat, bijt de spits af met haar mini-trouwbeurs. Laura startte in 2014 met haar activiteiten als juweelontwerpster. Na haar studies zette ze de stap naar zelfstandige in hoofdberoep en nam ze haar intrek in een pand in de Wijngaardstraat. Ze combineert de winkel met haar atelier zodat klanten haar aan het werk zien.

© JVGK

"Alle juwelen worden handgemaakt naar de wens van de klant. Ik neem regelmatig deel aan trouwbeurzen en wilde dit wel eens zelf proberen te organiseren. Het pop-up pand van Kortrijk Zaait in de Sionstraat 8 leek me een ideale locatie", zegt ze. Laura zocht en vond fotografe Marloes Desterbecq, bloemist Bloem en Deco Zonnebloem en Patrick Balcaen, verdeler van huwelijkskledij, om samen een mini-trouwbeurs in elkaar te steken.

© JVGK

Arne Vandendriessche, kersvers schepen van Economie voor Team Burgemeester is blij met de mini-beurs. "Met de pop-upformule willen we ondernemers de kans geven om op een unieke locatie en een zeer laagdrempelige manier hun idee of concept uit te proberen. De nieuwe pop-up van Kortrijk Zaait zal ook wat extra creativiteit brengen in de binnenstad, zoals Laura nu, met haar mini-trouwbeurs." De mini-trouwbeurs is elke zaterdag open tot eind februari.