Rubriek Economie

Minder faillissementen in horecasector in West-Vlaanderen

03/01/18 om 18:47 - Bijgewerkt om 18:47

Uit de faillissementscijfers van 2017, die handelsinformatiekantoor Graydon woensdag vrijgaf, blijkt dat de horecasector net als de voorbije jaren voor de meeste faillissementen zorgt.

Minder faillissementen in horecasector in West-Vlaanderen

© © Wavebreak Media

Maar in Vlaanderen was er een algemene daling van het aantal failliete horecazaken. Het aantal faillissementen daalde namelijk met 1,9 procent naar 5.287. Regionaal zijn er echter wel grote verschillen te merken. Zo behoort onze provincie samen met Antwerpen en Limburg tot de besten van de klas. Tegelijkertijd is er een toename van het aantal falingen in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant.

Ook Brussel en Wallonië kenden een forse stijging van het aantal faillissementen in de horeca. In Brussel is dit te wijten aan de invloed van de aanslagen en in Wallonië isde latere impact van de witte kassa de oorzaak.

Verder waren er ook veel falingen in de bouwsector (+ 10,6%), kleinhandel (+ 10,3%), zakelijke dienstverlening (+ 10,1%) en transportsector (+ 20,8%).

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!