Rubriek Economie

Milcobel in Langemark-Poelkapelle krijgt nieuwe topman

19/12/17 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Milcobel, de grootste Belgische zuivelgroep van ons land, krijgt een nieuwe CEO. Peter Koopmans gaat in april volgend jaar Eddy de Mûelenaere opvolgen. De raad van bestuur van Milcobel heeft zijn benoeming goedgekeurd, luidt het dinsdag in een persbericht.

Milcobel in Langemark-Poelkapelle krijgt nieuwe topman

Peter Koopmans © Milcobel

De 51-jarige Peter Koopmans is burgerlijk ingenieur elektromechanica en behaalde een MBA in Frankrijk. Hij vervulde verschillende managementfuncties bij onder meer Cockerill, Tiense Suikerraffinaderij en Südzucker group. Sinds 2014 is hij aan de slag bij Micobel, als directeur operations van Milcobel Dairy. "Hij speelde een hoofdrol in de operationele verbeteringen van de melkverwerking, in de betere benutting van de capaciteit en de optimalisatie van transformatiekosten", staat in het persbericht. Onder zijn verantwoordelijkheid is ook de nieuwe melkpoederfabriek in Kallo gerealiseerd.

Peter Koopmans volgt Eddy de Mûelenaere op

Peter Koopmans volgt Eddy de Mûelenaere op © Marcel Van Coile

Milcobel is de grootste zuivelgroep van België, die jaarlijks 1,5 miljard liter melk verwerkt, goed voor meer dan een derde van de totale Belgische productie. De groep heeft acht vestigingen en ruim tweeduizend medewerkers. De omzet bedraagt ruim 1 miljard euro.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!