Miguelle Lust, de nieuwe brug tussen stad en handelaars

Miguelle Lust. © KDS
Redactie KW

De Heulse Miguelle Lust is de nieuwe centrummanager van Kortrijk. Ze vervangt Emilie Delorge. De gedreven dame wil zich volop inzetten ter ondersteuning van de handelaars.

Door Carlo Herpoel

Miguelle Lust is (43) is getrouwd met Philippe Verhelle (47). Ze hebben twee zonen Ilian (16) en Cyl (10). Miguelle studeerde psychologie aan de universiteit in Gent. Na twee kandidaturen trok ze naar de Howest in Kortrijk om er een bachelor communicatie te behalen. Haar loopbaan begon in 1998 bij Kinepolis. Ze was er assistent-manager verantwoordelijk voor exploitatie en evenementen.

“Ik moest zorgen dat de cinema draaide”, vertelt Miguelle. “Deze start van mijn beroepsbaan was positief. Ik beleefde er zotte momenten.” In 2004 stopte ze bij Kinepolis, met spijt in het hart. “Ik kon het weekend- en nachtwerk moeilijk combineren met mijn gezin.”

Aan de slag bij Unizo

Miguelle ging aan de slag bij Unizo Zuid-West Vlaanderen. “Ik wilde verder evenementen organiseren en begeleiden.” Ze zette mee de biënnales Classics op poten.

Toen Kortrijk Expo Classics overnam, ben ik niet mee overgegaan omdat Kortrijk Expo zelf over personeel beschikte en de nadruk teveel op sales lag“, legt Miquelle uit. Ze bleef wel verder werken bij Unizo tot 2014. Ze stond in voor peterschapsprojecten. Dit zijn gesubsidieerde projecten om opleidingen te geven aan zelfstandigen. Daarnaast organiseerde ze KMO-contactmomenten om ondernemingen samen te brengen. Miguelle was ook expert in de wetgeving. Hierbij begeleidde ze starters met de opstartformaliteiten.

Ik heb weer een job waar ik mijn ziel in kan leggen. Dit is echt mijn ding – Miguelle Lust

In 2014 vond ze het welletjes. “Ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Ik ging aan de slag bij Dille & Kamille als vestigingsmanager”, vertelt Miguelle. Maar na twee jaar hield ze het voor bekeken. “Ik moest veel tijd steken in de winkel. Daardoor had ik te weinig tijd om het creatief concept naar behoren uit te werken”, legt Miguelle uit.

“Wist je dat ik toen voor de eerste keer solliciteerde voor mijn huidige vacature als centrummanager? Ik was volop in de running maar haakte af om te starten als zelfstandige. Achteraf gezien een slechte beslissing want 2016 was de start van een zware periode.”

Miguelle licht toe: “Ik deed drie jobs in tweeënhalf jaar. Anderhalf jaar was ik zelfstandig coach, daarna werkte ik een half jaar als coördinator welzijn en preventie bij Liantis. Beide jobs waren in Roeselare gevestigd. Ik eindigde als teamcoach afdeling evenementen bij communicatiebureau DM&S in Brugge.”

Tweede keer, goede keer

Al die jobs lagen buiten Kortrijk en dat ging me niet. Mijn werkroots en rode draad liggen in Kortrijk.” Miguelle vond niet wat ze wilde. “Gelukkig is deze zwerversperiode nu voorbij. Ik werk niet graag in korte periodes. Een langdurige job waarin ik iets kan opbouwen, ligt me meer.”

Begin dit jaar waagde Miguelle opnieuw haar kans voor de job als centrummanager. “Ik voelde direct dat dit de job is die ik wil. Gelukkig was deze tweede keer de goede keer.”

Maandag startte Miguelle haar nieuwe uitdaging. “Ik ben de brug tussen de handelaars en de stad. Ik sta in voor de coördinatie van de braderieën, koopzondagen en het eindejaarsshoppen. Mijn doel is shopping aantrekkelijker te maken in het belang en ten gunste van de handelaars. Ik heb weer een job waar ik mijn ziel in kan leggen. Dit is echt mijn ding“, besluit een gedreven centrummanager.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier