Rubriek Economie

Megamagazijn en snelste machine ter wereld voor TWE in Meulebeke

07/06/18 om 18:00 - Bijgewerkt om 11:50

TWE investeert 18 miljoen euro in een uitbreiding van het bedrijf met maar liefst 15.000 m². Tussen 1945, het moment dat vlashandelaar Aloïs Libeert in de gebouwen van weverij Vandenheede in Marialoop van start ging met een wattenfabriek die in 1931 werd stopgezet, en 2012, het jaar waarin TWE de firma Libeltex in handen kreeg, liggen er voor Marialoop en omgeving zeven decennia sociale geschiedenis waarin heel wat gebeurde. Het succesverhaal blijft duren.

Met de komst van de wattenfabriek in Marialoop kreeg de lokale bevolking na de Tweede Wereldoorlog onmiddellijke werkgelegenheid dicht bij de deur. De fabriek verwerkte vezels en textielafval tot uitrafelingen en industriewatten en groeide langzaam maar zeker uit tot een van de belangrijkste bedrijven in Meulebeke. In 1956 werd de pvba 'Libeert en Zonen' gesticht en vanaf 1965 stond het bedrijf bekend als Libeltex (Libeert Belgium Textiles), waarbij men de overschakeling maakte naar de productie van synthetische vezels.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!