Meer kusttrams in het weekend vanaf 7 januari

© BELGA
Redactie KW

Vanaf maandag 7 januari zal de kusttram in de wintermaanden vaker rijden in het weekend. Diezelfde maandag voert De Lijn nog andere wijzigingen in de dienstregeling door in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De dienstregeling wordt bijgestuurd met het oog op betere aansluitingen of op vraag van gemeenten, scholen of bedrijven.

De kusttram rijdt vanaf 7 januari op zaterdag en zondag overdag met een kwartierfrequentie in plaats van om de 20 minuten. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is er in het weekend meer vraag naar de kusttram van toeristen, tweedeverblijvers en kustbewoners. “We geven nu gehoor aan die vraag. Met meer trams die vaker rijden, willen we nog meer Vlamingen verleiden om te kiezen voor het openbaar vervoer“, zegt de minister in een mededeling van De Lijn.

Ook van een aantal buslijnen in West-Vlaanderen wijzigt vanaf komende maandag de dienstregeling. Dat is eveneens het geval in de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De bijsturingen moeten zorgen voor een betere aansluiting met andere bussen en trams of met de trein. De wijzigingen stemmen de dienstregeling beter af op de lestijden in scholen of de werktijden in bedrijven. Ook vragen van lokale overheden of langdurige wegwerkzaamheden liggen aan de basis ervan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier