Maya en Michel openen nieuwe pastabar Mima’s

Maya Roelens en Michel De Vylder zijn de zaakvoerders van Mima's. © JVGK
Redactie KW

Maya Roelens en Michel De Vylder zijn de zaakvoerders van de nieuwe Bistro en Pasta Take Away Mima’s aan de Doorniksesteenweg 131. “De naam komt van de afkortingen van Michel en Maya. Andersom zou het een beetje raar klinken”, lacht Maya.

Maya zal de klanten bedienen. “We mikken op studenten, bedrijven en de grote beurzen in Xpo Kortrijk. Onze ligging is ideaal.” Michel is afkomstig van Sint-Niklaas en woont al 20 jaar in Kortrijk. Hij was jarenlang zelfstandig uitbater van een cocktailbar en taverne en heeft samen met zijn vader een bouwonderneming.

“Ik heb altijd graag in de horeca gewerkt”, zegt hij. De zakenpartners serveren pasta met verscheidene toppings. “Van spek en champignons tot ansjovis en pijnboompitten”, duidt Michel. “Daarnaast serveren we verse dagsoep, slaatjes en een dagschotel om mee te nemen. Ook pasta’s kunnen meegenomen worden.”

In de zomer komt er buiten een groot terras. “We gaan voor een zomers gevoel met ijscoupes, sangria, cocktails, drankjes en hapjes. We zijn volop in opbouw en willen graag iedereen tevreden stellen“, besluit het zakenpaar. De zaak is open van 11.30 tot 14 uur en van 17 tot 21 uur. De bistro is gesloten op woensdagnamiddag en op zondag. (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier