Martin Heylen dankt lokale handelaars in Brugge tijdens Weekend van de Klant

Zaterdagmorgen hield Martin Heylen halt bij 'Goûts et Couleurs' in Brugge. © foto PDV
Redactie KW

Televisiemaker Martin Heylen trekt voor Unizo en de provincie West-Vlaanderen met een retrobusje rond om lokale handelaars bij te staan en te bedanken. Zaterdagmorgen hield hij halt bij ‘Goûts et Couleurs’ in Brugge.

Martin Heylen is van vele markten thuis en heeft ook een boontje voor lokale handelaars die kwalitatieve producten aanbieden. Dat toont hij door met een retrobusje door onze provincie te trekken en in diverse steden halt te houden om lokale handelaars te bedanken voor hun inzet. Een en ander kadert in ‘het Weekend van de klant 2018’. Dit initiatief is de opvolger van de Dag van de Klant en wordt opgezet door Unizo, Comeos, POM, OC West en de Provincie West-Vlaanderen.

Betaalbare prijzen

Zaterdagvoormiddag hield Martin Heylen halt bij ‘Goûts et Couleurs’ in de Ezelstraat in Brugge. De zaak bestaat vijf jaar en biedt zowel accessoires als wooninrichting aan. Goûts et Couleurs wordt gerund door het jonge koppel Ester De Vestele en Bob Waterschoot. “We kozen er bewust voor om ons in de Ezelstraat te vestigen omdat dit een sterk opkomende straat is met nog betaalbare prijzen voor de handelspanden. In de Ezelstraat worden we omgeven door vele jonge, creatieve ondernemers en bovendien zitten we vlakbij de Markt”, zegt zaakvoerster Ester De Vestele.

Aantrekkelijke kernen

Martin Heylen kwam hen dus danken voor hun inzet en overhandigde een pakketje artisanale koekjes. “We moeten onze lokale handelaars koesteren en ondersteunen”, zei Hendrik Vermeulen, voorzitter van Unizo Brugge. “Het zijn immers zij die mee instaan voor sterke en aantrekkelijke kernen in onze steden en gemeenten. Ze zorgen voor lokale tewerkstelling en sociale cohesie. In deze verkiezingsperiode vragen we dat de lokale besturen een beleid voeren dat lokale handelaars steunt op diverse fronten. We vragen vooral dat de lokale besturen luisteren naar onze ondernemers en met hen overleggen. Communicatie, communicatie, communicatie: dat is de boodschap.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier