Marlies zorgt voor jouw hond tijdens je reis

Marlies biedt opvang op maat voor honden aan. © CLL
Redactie KW

Je wil alleen of met het gezin op vakantie maar je trouwe viervoeter kan niet mee? Vanaf nu kun je terecht bij Marlies de dogsitter.

Het is een euvel dat bij heel wat mensen bekend in de oren klinkt: de meer dan welgekomen vakantie staat voor de deur maar je hond kan helaas niet mee op reis. Met vaak tranen in de ogen zag Marlies Vuylsteke, een Lauwse 19-jarige, jaar na jaar verhalen passeren over honden die aan hun lot werden overgelaten “Uiteindelijk is zo het idee ontstaan en gegroeid”, klinkt het bij de gemotiveerde dierenvriend. “Ik ben al jaren actief begaan met het lot van de dieren en ik merkte dat er een nood was aan een soort van babysitdienst voor honden, dogsitting met andere woorden.”

Huiselijke sfeer

“Het grote verschil met het huidige aanbod van hondenhotels en opvangcentra is dat wij hier de focus leggen op de huiselijke sfeer. Veel van onze viervoeters worden dag in dag uit vertroeteld door hun baasjes maar komen dan plots voor een korte of langere periode in een kooi terecht. Hier blijft het huiselijke gegarandeerd en kunnen zowel de honden als hun baasjes genieten van vakantie.”

Geen agressie

Hoewel Marlies prat gaat op een stevige ervaring met zowel kleine als grote honden, verwelkomt ze niet iedere gast. “We gaan eerst elke hond screenen en kijken of wij de mensen de service kunnen leveren die ze zoeken. Wanneer we merken dat de hond zich bijvoorbeeld agressief gedraagt naar andere dieren toe, dan stopt het verhaal voor ons. Het ras op zich maakt niet uit. Een lieve pittbull is hier meer dan welkom, een agressieve yorkshire dan weer niet.”

Het grote voordeel is volgens Marlies de opvang op maat. “We werken erg persoonlijk, kunnen kort op de bal spelen en bieden alles aan aan erg democratische prijzen”, zegt ze nog. Wie gebruik wenst te maken van een heuse dogsitter kan Marlies Vuylsteke via haar persoonlijke Facebookprofiel een berichtje sturen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier