Marktkraamster maakt droom waar en start B&B Cuerne in oude vlasschuur

Greta Grymonprez (48) van B&B Cuerne. © BRU
Redactie KW

Binnenkort zal het ongetwijfeld iets drukker worden in de woning van Greta Grymonprez (48) en David Coulembier (47) in de Kortrijksestraat. Greta ziet eindelijk haar grote droom in vervulling gaan. 25 jaar lang bracht zij poetsproducten aan de man op de markt. En nu wordt zij gastvrouw van B&B Cuerne.

Weldra krijgt de oude vlasschuur achter het herenhuis dat Greta en David aankochten in 2013 een grondige make-over. Na de verbouwingswerken zou de schuur onderdak moeten bieden aan drie ruime gastenkamers die elk voorzien zijn van een eigen badkamer.

Drie slaapkamers

“Enkele jaren terug gingen David en ikzelf op zoek naar een ruime woning, omdat er nood was aan veel stockageruimte”, vertelt Greta. ” Daarnaast wilde mijn man ook een atelier zodat hij in zijn vrije uurtjes er als houtbewerker aan de slag kon. Deze woning voldeed niet enkel aan onze behoeften, het herenhuis ademde ook heel wat geschiedenis uit. Het huis was vroeger een vlasboerderij. De schuur die we nu gaan verbouwen was het kloppende hart van de boerderij gezien het vlas er werd bewaard.”

In de oude vlasschuur komen naast drie slaapkamers met een eigen badkamer en terras of balkon ook nog een gemeenschappelijke ontbijtruimte. Gelukkig is mijn man architect zodat we alles in eigen beheer kunnen doen, wat de kostprijs toch voor een stuk zal drukken.”

Nadat de eigenaars van B&B Decoverte besloten om hun zaak in de Kortrijksestraat te sluiten en richting Kortrijk te trekken om er een ruimere B&B te openen, zag Greta haar kans schoon om haar eigen Bed and Breakfast op te starten, meteen een grote droom van haar die ze in vervulling ziet gaan.

Nog zeker tot het einde van dit jaar blijf ik de wekelijkse markten doen“, gaat Greta verder. “Mijn vaste klanten zijn niet zo tevreden met mijn gemaakte keuze. Ze vinden het heel erg jammer en beginnen nu reeds een voorraad in te slaan. En ik moet bekennen dat ik na 25 jaar het marktleven toch wel een beetje zal missen.”

Start in het voorjaar

Greta is nog tot het einde van dit jaar onder meer terug te vinden op de markten in Kortrijk, Roeselare, Zwevegem, Kuurne, Harelbeke en Wervik. In het voorjaar hoopt ze dan van start te kunnen gaan met haar B&B die vooral mikt op overnachtingen van zakenmensen die bedrijven of beurzen in de buurt komen bezoeken. In het weekend wil Greta dan doortrekkende toeristen die een slaapplaats zoeken in de buurt of personen die een van de feestzalen in de onmiddellijke omgeving kwamen bezoeken een slaapplaats aanbieden. (BRU)

Wie nieuwsgierig is naar het resultaat van de nieuwe B&B kan de werkzaamheden volgen via www.cuerne.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier