Rubriek Economie

"Luxe voor nieuwe starters"

25/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 09:14

KCC Entertainment Design werd in juni 2000 opgericht. Sindsdien evolueerde het bedrijf tot de wereldmarktleider in het ontwerpen en bouwen van indoor- en outdoor pretparken. "Tot op vandaag hebben we ongeveer 185 projecten in 35 landen gerealiseerd", zegt Yannick Maes, managing director van de in Wielsbeke gevestigde onderneming.

"Luxe voor nieuwe starters"

Toen Yannick destijds bij KCC begon, was dat eigenlijk een sprong in het diepe. "Ik kom uit een gezin van zelfstandigen en heb vandaar de mentaliteit meegekregen. Ik had ook jaren ervaring met het werken voor een multinational, waardoor ik toch wat internationale ervaring had. Toen ik startte, ben ik er meteen ingevlogen, zonder specifieke startersopleiding, want die was er toen niet."

KCC kon dankzij de steun van FIT (Flanders Investment & Trade) wel genieten van welgekomen subsidies voor internationale beurzen, die voor het bedrijf erg belangrijk zijn. "Onze klanten zijn grote firma's en individuele zakenmensen. Dat kunnen investeringsfirma's of eigenaars van mega shoppingcenters zijn, maar ook bedrijven gespecialiseerd in ontspanningscentra, pretparken, enzovoort. Wij zijn vooral actief in het Midden-Oosten, Rusland en China, maar ook in (Oost-)Europa, Afrika, enzovoort. Deelnemen aan buitenlandse beurzen is voor ons absoluut noodzakelijk."

"Start&GO is eigenlijk een grote luxe voor nieuwe ondernemers. Als starter denk je meestal dat je al alles weet. Bovendien leeft bij nogal wat jonge ondernemers de perceptie dat hulp vragen vooral duur is en tijd neemt die je op dat moment niet hebt. Start&GO kan heel nuttig zijn en een duw in de rug geven. Al is het natuurlijk geen garantie op succes, dat moet je nog altijd zelf realiseren."

Start&GO, De provincie groeit met haar ondernemers mee West-Vlaanderen heeft de beste grond om te ondernemen. Met Start&GO, de opvolger van Actie voor Starters, halen de POM West-Vlaanderen en OC West met een uitgekiend en eigentijds aanbod alles uit de kast om ondernemerszin zoveel mogelijk aan te moedigen. Eenmaal gestart met je eigen zaak kan je rekenen op de beste begeleiding door een sterk uitgebalanceerd partnerschap. Wil je ook groeien en ondernemen in West-Vlaanderen? Registreer je snel op www.startandgo.be.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!