Rubriek Economie

Luchthaven Wevelgem weer op goede koers

02/01/19 om 16:01 - Bijgewerkt om 15:59

Na een moeilijk 2017 heeft de luchthaven Kortrijk-Wevelgem aangeknoopt met goede cijfers in 2018. Die cijfers zijn woensdag bekend gemaakt door de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem (ILKW NV).

Luchthaven Wevelgem weer op goede koers

© BELGA

2017 was een moeilijk jaar voor de regionale luchthaven. Dat kwam vooral door het resultaat van een negatieve audit van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart eind 2016. Daardoor mochten er geen zogenaamde IFR-vluchten (Instrument Flight Rules) meer uitgevoerd worden. Met andere woorden, bij slecht weer was de luchthaven amper te bereiken. Dat veranderde pas in het najaar toen Belgocontrol redding bracht.

Dit jaar ogen de cijfers een pak beter. Het buitenlands commercieel en zakelijk verkeer, een belangrijke tak voor de luchthaven, steeg met 13 procent tot 2.781 vliegtuigbewegingen. Qua passagiers was er zelfs een stijging van 31 procent tot 11.569 reizigers. Dat zijn in dit segment de beste cijfers in ruim tien jaar.

In totaal waren er 34.889 bewegingen, of 11 procent meer. Het totaal aantal reizigers nam met 14 procent toe tot 70.588 cijfers. Die totaalcijfers worden vooral de hoogte in gestuwd door scholings- en trainingsvluchten.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!