Met ongeveer 420.000 passagiers noteert de luchthaven een stijging van 15 procent tegenover 2017, toen er ongeveer 365.000 passagiers gebruik maakten van de regionale luchthaven van Oostende. De cijfers komen zelfs in de buurt van 2016. Toen werden na de aanslagen van 22 maart in Zaventem wekenlang vliegtuigen omgeleid via Oostende wat zorgde voor een piek in de cijfers. Dat jaar werden 435.000 passagiers vervoerd.

De groei zit bij vliegtuigmaatschappij Tui Fly die meer passagiers per vlucht noteerde, uitpakte met de lancering van twee nieuwe bestemmingen, namelijk de Egyptische trekpleisters Sharm El Sheikh en Hurghada, en de heractivering van de vluchten op de Tunesische bestemmingen Enfidha en Djerba. De groei zal zich wellicht doorzetten in 2019 want met het Russische Pobeda komt er een tweede maatschappij bij.

Ook de cargo deed het goed, met 28.000 ton behandelde goederen. Het aantal behandelde cargo steeg zelfs met een vijfde. Het aantal bewegingen bleef ongeveer gelijk. In 2017 waren er 22.700 bewegingen. Ook het aantal zaken- en trainingsvluchten blijft status quo.

De luchthaven kent al enkele jaren een stevige groei, zeker onder het beheer van de groep Egis. Er werd geïnvesteerd in meer parking, een tweede inkomhal, een shopzone, horecazaken,... De bereikbaarheid en de korte wachttijden maken van de regionale luchthavens een aangename vertrek- en aankomstplaats.

(BELGA)