Zonder de inschepingsoperaties van de passagiers te moeten staken, kan Marcel Beulens ceo van de luchthaven fier zijn op wat er in ruim de 3 eerste maanden van het jaar is gerealiseerd. Zo is er extra ruimte gecreëerd voor de security zone waar nu 3 security lanes geïnstalleerd zijn.

In de vertrekhal zelf is er de gezellige - met veel hout aangeklede - bijna huiselijke sfeer van het nieuwe Grand Café Horizon die de volledige kaart van basserie en restaurant aanbiedt. Uitbater Belgawel heeft haar sporen in de catering trouwens al verdiend op de internationale luchthaven van Rotterdam.

Over een paar weken komt er ook een tax free shop en een business lounge. Er zijn nu ook vier gates om in te schepen. En de gatesruimte kan naargelang de drukte en bestemming erg vlug in grotere of kleinere compartimenten opgedeeld worden door middel van mobiele glazen wanden. De vertrekhal is al een weekje in gebruik en de reacties van de passagiers zijn unaniem erg lovend. De inestering bedroeg 1,5 miljoen euro. Volgend jaar volgen nieuwe renovaties in de incheck- en aankomsthal.

(ML)